Onderwijs en bedrijfsleven bundelen
de krachten in het Gooi

Bedrijven - Maak Het Met Techniek

Onderwijs en bedrijfsleven bundelen krachten in het Gooi

Oproep aan Gooise bedrijven

Als bedrijf in het Gooi ben je vooral aangewezen op lokale aanwas van personeel. Onderwijs en bedrijfsleven hebben elkaar daarom nodig om in de toekomst voldoende vakmensen aan het werk te hebben. Sterk Techniek Onderwijs het Gooi ontwikkelt diverse initiatieven. Wil je samenwerken? Neem contact op.

Maak het met Techniek:

– belicht al op jonge leeftijd het leuke van (banen in de) techniek;
– laat leerlingen techniek in de praktijk ervaren;
– en stimuleert samenwerking met het bedrijfsleven.

Neem contact op

De beste weg naar werk

Als het gaat om techniek dan heeft het onderwijs een beperkt zicht op wat er speelt in de arbeidsmarkt, waardoor het opleiden onvoldoende aansluit op de actualiteit in het bedrijfsleven.
Er moet dan ook een fysiek podium worden gecreëerd dat de beweging faciliteert en ons verder gaat brengen met de samenwerking tussen onderwijs en het (technisch) bedrijfsleven. We willen krachten en middelen bundelen waarbij onderwijs en bedrijfsleven letterlijk onder één dak komt. Dit betekent onder andere uitstijgen boven eigen belangen en in partnership opleiden. De samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven wordt hiermee tastbaarder en komt als het ware in de etalage te staan. Deze manier van opleiden moet de beste weg naar werk worden.
Wat we willen bereiken is dat steeds meer bedrijven zich scharen achter de gedeelde visie en actief betrokken willen zijn bij Maak het met Techniek.

Meewerken aan een betere wereld

Denktank STO het Gooi bestaat uit: Tijmen Smit (bestuurder GSF), Dennis Roobeek (bestuurder CVO het Gooi), Jeroen Ankersmit (directeur MCH), Richard Borst (directeur Bouwmensen en Installatiemensen) en Dik van Enk (directeur Intersell BV).  

Deze Denktank heeft een gedeelde visie opgetekend over de wijze waarop onderwijs en bedrijfsleven elkaar kunnen versterken. Thema’s hierbij zijn: Verduurzaming en energietransitie. De gebiedsagenda’s van de gemeenten uit het Gooi zijn tevens een goed vertrekpunt om aan techniek meer context te geven.

 Concretisering van de gedeelde visie:

  • Gemeenschappelijk belang onderwijs en bedrijfsleven: jongeren adequaat en actueel voorbereiden op een technologische arbeidsmarkt.
  • Bedrijfsleven actiever bij het opleiden en curriculumontwikkeling betrekken door bijvoorbeeld (een deel van) het onderwijs buiten de school in de bedrijven aan te bieden.
  • Het leslokaal is de regio.
  • Een duidelijke begeleidingsstructuur met aandacht voor het individu en maatwerk.
  • Door samenwerking met het bedrijfsleven kan aan techniek context worden gegeven. Een interessant concept in dit verband is door mbo-studenten en vmbo-leerlingen (buddy’s) eigen bedrijfjes op locatie in de bedrijven samen met de professionals te laten runnen. Resultaat:

Er moet iets in de markt worden gezet met perspectief op werk dat uniek is.

Wil je samenwerken?

Nieuwe zorgworkshop bij Technolab Hilfertsheem

25 maart 2024
Henri Last is sinds december Technolabbeheerder bij Hilfertsheem College. Ook…

900 leerlingen bij Beroepenfeest van Gooi on Stage

25 maart 2024
Het negende Beroepenfeest van Gooi on Stage was een groot…

Vaker een Technolab bezoeken? Jazeker!

25 maart 2024
Wie met de klas een Technolab bezoekt, krijgt van Maak…

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief

Partners

Bedrijven - Maak Het Met Techniek