VMBO Techniekdagen

VMBO Techniekdagen - Maak Het Met Techniek

Uitnodiging ontbijtbijeenkomst op 14 februari 2023

Alweer 1160 deelnemers van 13 vmbo-scholen uit de regio schreven zich in voor de Techniekdagen Gooi en Vechtstreek 2023. We hebben er weer zin in!

De VMBO Techniekdagen Gooi en Vechtstreek vinden plaats van maandag 13 februari tot en met donderdag 16 februari 2023. De vmbo-leerlingen zullen kennismaken met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. Het programma is gericht op vmbo kbl- en gtl-leerlingen die voor een profielkeuze staan.

Ontbijtbijeenkomst

Voor samenwerkingspartners en geïnteresseerden uit de regio is er een ontbijtbijeenkomst op dinsdag 14 februari van 8.00-9.30 uur. Meld je aan via de knop hieronder.

Kom naar de ontbijtbijeenkomst op 14 februari 2023

Hoe breng je levensechte opdrachten in het onderwijs?

Maak het met Techniek en Gemeente Hilversum vroegen jongeren om mee te denken bij de ontwikkeling van een plein in Oost. Waar hebben jongeren behoefte aan en hoe zorg je voor meer groen, ontmoeting, veiligheid en minder water en hitte? De Gooise scholen gaan de strijd aan tijdens de challenge Bruisend Hart. Op 15 december worden de winnaars bekendgemaakt. Op 14 februari vertellen de winnaars ons hun verhaal, samen met Raymond Kok, projectleider van Maak het met Techniek. 

Programma ontbijtbijeenkomst

8.00 – 8.30 uur: Inloop en ontbijt
8.30 – 8.35 uur: Opening
8.35 – 9.10 uur: Bruisend Hart – Raymond Kok (projectleider Maak het met Techniek) en deelnemende jongeren vertellen
9.10 – 9.20 uur: Kennisnemen workshops Techniekdagen Gooi en Vechtstreek
9.30 uur: Einde

De Techniekdagen

Een technische opleiding geeft jongeren een schat aan mogelijkheden in de toekomst. Door er, samen met het bedrijfsleven, voor te zorgen dat jongeren een actueel beeld hebben van de mogelijkheden van leren en werken in de techniek, kunnen zij een gerichte studiekeuze maken. Voor meer informatie over de workshops komt u dinsdag 14 februari naar gastlocatie Bouw- en installatiemensen Gooi en Vechtstreek/MBO Hilversum.

Locatie en vervoer

De leerlingen zijn te gast op locatie Bouw- en Installatiemensen Gooi- en Vechtstreek / MBO Hilversum, Parallelweg 1, Bussum. De organisatie regelt het busvervoer voor jou en jouw leerlingen. Op locatie gaan de leerlingen actief aan de slag met korte technische workshops. Leren door ervaren is het doel!

Programma

Het programma duurt 1,5 tot 2 uren. Er is keuze uit diverse workshops waarin techniek vanuit een breed perspectief in beeld wordt gebracht. De workshops duren 20 minuten. In januari ontvangt u het definitieve programma met de informatie over de workshops.

Kosteloos toegankelijk

De Techniekdagen Gooi en Vechtstreek zijn onderdeel van Maak het met Techniek/Sterk Techniekonderwijs Het Gooi en Tech your Talent en hierdoor zonder kosten toegankelijk voor alle vmbo-leerlingen uit de regio.

Heb je vragen?

Mail naar marleen@skriva-ondernemen.nl, projectleider Techniekdagen Gooi en Vechtstreek. Houd voor meer info deze pagina in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Bekijk hier het filmpje van vorig jaar.

Tot ziens bij de Techniekdagen!

Namens werkgroep Techniekdagen Gooi en Vechtstreek
Gert Boxem – Huizermaat
Bastiaan Rietveld – Erfgooiers College
Mirjam Wets – Hilfertsheem College
Raymond Kok – Maak het met Techniek
Marleen Schrijver – Projectleider (06-54693592)

Partners

VMBO Techniekdagen - Maak Het Met Techniek