VMBO Techniekdagen

VMBO Techniekdagen - Maak Het Met Techniek

Techniekdagen Gooi en Vechtstreek 2024

Van maandag 29 januari t/m donderdag 1 februari 2024 namen ruim 1160 vmbo KBB- en GTL-leerlingen uit de Gooi en Vechtstreek deel aan de Techniekdagen op de locaties Bouw- en Installatiemensen Gooi en Vechtstreek en MBO College Hilversum in Bussum. Het was weer een goed bezocht, dynamisch evenement en we kijken uit naar volgend jaar!

Tijdens de Techniekdagen krijgen jongeren inzicht in de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. Het doel is het bevorderen van instroom in technisch onderwijs en bedrijfsleven in de regio Gooi en Vechtstreek. Techniek is overal. Niet alleen in de industrie, maar ook in ons dagelijkse leven. Gezien de doorlopende technische ontwikkelingen van producten en diensten, is de techniek ook in de toekomst een belangrijke werkgever.

Zelf aan de slag

De vmbo-leerlingen gaan zelf actief aan de slag met toepassingen in de techniek. Tijdens een programma van 1,5 uur maken zij kennis met verschillende mogelijkheden van werken in de techniek. Er is keuze uit verschillende activiteiten, zoals een workshop over de constructie van een brug, ICT, 3D-printing, productietechnologie in de metaal, autotechniek, laboratoriumtechniek, technische hulpmiddelen in de zorg, de techniek achter medicijnen en het programmeren van robots. Ook kunnen leerlingen aan de slag met podiumtechniek en is er een escaperoom met opdrachten uit de installatiebouwtechniek. Zie de lijst hieronder.

Vervolgopleidingen

Welke workshops er deze editie waren vind je terug op dit overzicht. Ook vind je hier welke vervolgopleidingen hierop aansluiten

Dit zijn de workshops
1Ontwerpen en meten in de bouw en infra
2De techniek van de auto
3Ervaar de laboratorium en procestechniek
4Groen en Techniek
5Technologie en gezondheid
6Gezondheidstechniek / Ontdek hoe een prothese werkt
7ICT en techniek
8Podium- en evenemententechniek
9Creatieve Techniek
10Ervaar de virtuele wereld met een VR bril
11Productietechnologie in de metaal
12Zorg ervoor dat de machine draait
13Ontsnap mbv bouw, installatie en elektrotechniek
14Innovatie in duurzame energie

Via deze link vind je een leerlingenblad met de workshops.

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven

De Techniekdagen Gooi en Vechtstreek zijn onderdeel van Maak het met Techniek/Sterk Techniekonderwijs het Gooi en Tech your Talent en daardoor zonder kosten toegankelijk voor alle vmbo leerlingen uit de regio. Sterk Techniekonderwijs het Gooi wil met het platform Maak het met Techniek alle jongeren uit het Gooi hun talenten voor techniek wil laten ervaren. De dagen worden georganiseerd door een samenwerking van enthousiaste mensen uit technisch bedrijfsleven, mbo-, vmbo-onderwijs, overheid en brancheorganisaties die de techniek een warm hart toedragen.

Heb je vragen?

Mail naar marleen@skriva-ondernemen.nl, projectleider Techniekdagen Gooi en Vechtstreek. Houd voor meer info deze pagina in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Bekijk hier het filmpje van 2022.

Tot ziens bij de Techniekdagen!

Namens werkgroep Techniekdagen Gooi en Vechtstreek
Gert Boxem – Huizermaat
Bastiaan Rietveld – Erfgooiers College
Mirjam Wets – Hilfertsheem College
Raymond Kok – Maak het met Techniek
Marleen Schrijver – Projectleider (06-54693592)

Partners

VMBO Techniekdagen - Maak Het Met Techniek