Gastles lassen van Van Leeuwen op College de Brink

Op vrijdag 7 juni 2024 hebben de leerlingen, uit leerjaar 3 van vakroute DTO, van College de Brink genoten van een gastles Lassen van Bas Schaapherder. Een goed voorbeeld waarin bedrijfsleven en onderwijs samenwerken.

Bas is werknemer bij Van Leeuwen Metaalbewerking in Bussum. Hij heeft een vrije dag opgenomen en is ’s morgens al aan de slag gegaan om zijn gastles voor te bereiden. De lasapparaten heeft hij gecontroleerd, onderdelen vervangen en netjes afgesteld voor de opdracht die de leerlingen zouden maken.

De wereld van metaal

Om 13.15 uur startte de gastles waarin Bas de leerlingen in groepjes van drie meenam in de wereld van metaal: het lassen van metaal. Natuurlijk is niet iedere leerling even enthousiast over lassen, waardoor een enkele leerling dit heeft overgeslagen (misschien noemen we dat wel passend onderwijs). Zowel Bas als de docenten waren positief verrast over de resultaten van het gemaakte werkstuk!

Hij wil lasser worden!

Een leuke anekdote om te delen: in deze groep zit een leerling die minder gemotiveerd was, maar na de gastles van Bas wist hij het zeker: hij wil lasser worden! Hoe mooi is dit: het bedrijfsleven betrekken binnen je eigen onderwijsconcept en hiermee de leerlingen bekend en enthousiast maken voor bepaalde beroepsrichtingen, in dit geval metaal. Bas, bedankt voor je inzet en we gaan je snel boeken voor het komende schooljaar!

Gastles lassen van Van Leeuwen op College de Brink - Maak Het Met Techniek