Nieuwe zorgworkshop bij Technolab Hilfertsheem

Henri Last is sinds december Technolabbeheerder bij Hilfertsheem College. Ook is hij PIE-instructeur en stagebegeleider. Dat is wel even wat anders dan zijn eerdere werk als verkoper in de commerciële techniek. “Het is ontzettend leuk en zelf leer ik ook nieuwe dingen.”

Vanwege een medische oorzaak kon Henri zijn werk in de techniek niet voortzetten. Tijdens zijn re-integratie waarbij hij zijn instructeursdiploma is gaan halen, kwam hij in aanraking met het Techlab in Zwolle. Een kennis bracht hem op de hoogte dat ze iemand zochten voor het Technolab van Hilferstheem en zo is hij het onderwijs ingerold.

Nieuwe workshop: Smart Health

“Gister hebben we met groep 8 van de Van der Brugghenschool uit Huizen de workshop Smart Health gedaan. Dat richt zich op de technologie die in de zorg wordt gebruikt. Ze gaan met vr-bril, mbotjes en microbytes aan de slag. Ze kregen een opdracht om een stappenteller te maken: programmeren, installeren en versieren. Het was een fijne groep om mee te werken, ze waren heel enthousiast en het was leuk om te doen.”

Robotje ombouwen tot zorgmaatje

Op het Makersfestival in Zwolle kwam hij in aanraking met een zorgrobotje. “Wij hebben op school een Alpha mini die we nu gaan ombouwen naar zorgrobotje zodat deze zowel voor het basis- als voortgezet onderwijs inzetbaar is.” Zo’n zorgrobotje kan oude of zieke mensen helpen bij het herinneren aan hun afspraken bijvoorbeeld. “Voor de huidige leerlingen is het interessant om er via het Technolab achter te komen wat er in de techniek en technologie op hun af gaat komen. Techniek is niet alleen BWI en PIE maar ook in de huidige zorg komen steeds meer technische snufjes voorbij waarvoor bijvoorbeeld geprogrammeerd moet worden. Daar kunnen we ze best enthousiast voor maken!”

Uitbreiden en ontwikkelen De ontwikkelingen voor en met het Technolab staan niet stil. “We gaan uitbreiden me een technieklokaal, ook in verband met de doorlopende leerlijn. In de onderbouw hebben ze al een beetje begeleiding gehad bij de machines die ze in de bovenbouw tegenkomen.” De workshop Escape Game willen ze vernieuwen en ook aanvullen met nieuwe workshops. “Hier zijn we mee bezig in het team. Ik vind het ontzettend leuk om met nieuwe dingen bezig te zijn waar ik zelf niet mee opgegroeid ben. Ik blijf zelf ook leren.”

Nieuwe zorgworkshop bij Technolab Hilfertsheem - Maak Het Met Techniek