Technolab Hilfertsheem College in Hilversum

Technolab Hilfertsheem College in Hilversum - Maak Het Met Techniek

Kom werken aan W&T op het Hilfertsheem College

Bij Wetenschap & Technologie leer je antwoorden te vinden op de vraag waarom de wereld is zoals het is. Door te onderzoeken en te ontwerpen wordt in het Technolab van het Hilfertsheem College op een speelse manier getracht antwoorden te vinden op deze vraag.

Duurzaamheid
Om naar een duurzame toekomst te gaan moeten wij steeds bewuster omgaan met energie.  Op het Hilfertsheem College wordt hier bij veel vakken aandacht aan geschonken. In het Technolab ga je als leerling van groep 7 of groep 8 ontdekken wat duurzame producten zijn. Je gaat ‘de wereld redden’ in twee uur. Met een VR-bril loop je door een huis om duurzame producten te vinden. Je programmeert een robotarm om afval te scheiden en ontwerpt zelf producten die kunnen helpen om de samenleving te verduurzamen en maakt hiervan 3D-prints. Je werkt in groepjes aan een game waarbij iedere groep informatie nodig heeft van de andere groepen.

Techniek in de zorg
Op het Hilfertsheem College kun je examen doen in het vak Zorg & welzijn. In het Technolab wordt een link gelegd naar de techniek in de zorg. Je gaat een eethulp bouwen, een valbeschermer programmeren en een huishoudelijke robot en tillift ontwerpen. Ontwerpen, bouwen, programmeren en presenteren zijn belangrijke vaardigheden die je hierbij verder ontwikkelt.

Nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor één of meerdere lessen op het Technolab van het Hilfertsheem College!

Kom werken aan W&T op het Hilfertsheem College

Technolab Hilfertsheem College in Hilversum - Maak Het Met Techniek