Workshop leerstijl meiden in de techniek

Hoe komt het dat meisjes minder vaak voor een technisch beroep kiezen? En hoe leer je meisjes zich thuis te voelen in een technisch vak? Deze en meer inzichten en tips krijg je tijdens de workshop ‘Techniek voor iedereen’ op donderdag 24 november van 15.00-17.00 uur bij Bouwmensen Bussum.

De workshop, gegeven door Tess Schoneveld en Floor Vink van VHTO, is toegankelijk voor (praktijk)docenten, leermeesters, schoolleiders, mentoren, coaches, LOB-begeleiders en andere geïnteresseerden.

Enthousiast en betrokken

Het gaat er tijdens de workshop om hoe je meisjes duurzaam enthousiast maakt voor het technisch onderwijs en werk en betrokken houdt. Wat is er nou specifiek aan de leerstijl van meisjes, welk taalgebruik is effectief, hoe trigger je ze, wat maakt ze tot gecommitteerde studenten/medewerkers en welke andere behoeften en wensen hebben zij? Aanmelden kan via mail. Stuur deze informatie vooral door naar alle belangstellende en/of relevante collega’s.

Meer meiden is een must

Om grote maatschappelijk uitdagingen zoals de energietransitie en de woningbouwnood het hoofd te bieden, moeten we een bredere pool mensen aanspreken. Het interesseren van meer meisjes voor een technische opleiding is hierin een belangrijke stap.

Workshop leerstijl meiden in de techniek - Maak Het Met Techniek