Werken in de techniek: laat het ze ervaren in uw bedrijf!

Gooi On Stage is een werkgericht project voor ruim 900 vmbo-jongeren in de regio Gooi en Vechtstreek. On Stage is een landelijk initiatief en inmiddels, vanaf 2007, al in 20 regio’s in Nederland actief.

Hoe werkt het?

Tijdens een Beroepenfeest op 12 maart 2024 maken de jongeren kennis met beroepsbeoefenaren en plannen twee afspraken voor werkbezoeken op de Doe Dag 4 april 2024. De jongeren krijgen op deze manier een beeld van de verschillende beroepen die er zijn. Enorm belangrijk, want al gauw moeten zij zelf een keuze maken voor een vervolgopleiding en beroep.

Laat jongeren ervaren hoe het is

BeroepsoriĆ«ntatie is een proces van snuffelen, denken, twijfelen, praten en dromen. Ontdekken waar je warm voor loopt, waar je blij van wordt en wat bij je past. Als geen ander weten wij dat het vinden van geschikt personeel in de technieksector een uitdaging is en voorlopig ook blijft. Met dit project kunt u daarom een belangrijke rol spelen in het keuzeproces van deze jongeren en de jongeren enthousiast maken voor een beroep in de techniek.

Van de eerste hand

Persoonlijke informatie van degene die het vak zelf uitoefent is een belangrijke aanvulling op de informatie over vervolgopleidingen. Folders en internetfilmpjes kunnen dit niet vervangen. Want wie kan het beroepsbeeld beter schetsen dan degene die op de werkvloer het beroep dagelijks uitvoert en precies weet wat je ervoor moet doen en laten?

Wat levert het u op?
Door deel te nemen aan dit event maakt u promotie voor uw bedrijf/technische beroepen, u ontmoet potentiĆ«le toekomstige medewerkers en u helpt toekomstige vakmensen bij hun keuze. Deelname van bedrijven is kosteloos, u investeert in totaal 2 werkdagen van uw tijd.

Hier ziet u de bedrijven die zich reeds aangemeld hebben.

METEEN AANMELDEN

Meer weten of ziet u kansen in dit platform? Neem gerust contact op met Eleonore de Vette, projectleider 06-34937132. Wij kijken uit naar uw aanmelding, want toekomstperspectief van jongeren is een zaak en taak van ons allemaal.

Werken in de techniek: laat het ze ervaren in uw bedrijf! - Maak Het Met Techniek