Welkom bij Technolab Groot Goylant

Op dinsdag 4 april om 16.00 uur wordt het vierde technolab in onze regio geopend. U bent die middag van harte welkom bij Groot Goylant op de Van Linschotenlaan 501 in Hilversum!

Dat het allemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn als het gaat om techniek en technologie kun je zien in het technolab van Groot Goylant. Directeur Ineke Bruinsma legt uit: “Het is leuk om te zien hoe laagdrempelig de toepassingen werken. Zoals een gadget uitsnijden met de lasercutter of een poster maken en ter plekke met een plotter printen.”

Aansprekende thema’s

De thema’s waar de basisscholieren mee aan de slag kunnen zijn: ‘Future living’ en ‘In the picture’.

Ineke: “Techniek is onderdeel van ons dagelijks leven en hier komen steeds meer nieuwe technologieën bij. Het thema ‘Future living’ gaat over onder andere robots en domotica. Bedenk maar eens een toepassing die jouw leven makkelijk maakt. Kinderen worden uitgedaagd creatief te zijn.” Bij ‘In the picture’ gaan kinderen aan de slag met mediavormgeving met behulp van film en fotografie. “Het doel is dat ze meer zicht krijgen op fake news, hoe dat werkt. Dat ze leren kritisch naar uitingen, zoals op TikTok, te kijken”, vertelt Ineke. “De kinderen zullen zien dat je schijnbaar ingewikkelde technologische toepassingen heel makkelijk kunt gebruiken bij het ontwerpen en maken van dingen. Daar is geen kunst aan, en het is vooral heel erg leuk!”

Aanmelden voor bezoek

Wilt u ook bij de officiële opening zijn? Meld u aan via deze link. Kom op dinsdag 4 april naar Groot Goylant, de inloop is vanaf 15.30 uur. Dan ziet u met eigen ogen hoe mooi de ruimte is geworden en er zijn diverse demonstraties. Wij hebben er zin in!

Welkom bij Technolab Groot Goylant - Maak Het Met Techniek