Welke amba’s staan straks voor jouw groep?

Ben jij leerkracht van een groep 7 of 8 in het Gooi? Dan staan de ambassadeurs van Maak het met Techniek voor je klaar om de kinderen een te gekke techniekworkshop te geven. Je hoeft ze maar te boeken via deze link. Wie van deze amba’s zullen er bij jullie voor de groep staan?

Een nieuw schooljaar betekent ook weer nieuwe ambassadeurs voor Maak het met Techniek. Maar liefst 22 studenten van Yuverta, Hilfertsheem College en de Mediaschool meldden zich aan voor de kick-off vrijdag 23 september bij Team Olie in Hilversum. Daar leerden ze hoe ze kinderen een workshop geven, hoe ze voor een groep moeten staan en hoe het allemaal in z’n werk gaat (inclusief koek in de pauze).

Enthousiast

De ervaren ambassadeurs Pim, Rico en Lorenzo vertelden wat je kan verwachten als je een oefening uitlegt, hoe een basisschoolgroep wisselend reageert en wat je daaraan kan doen. Benjamin Veenstra van Team Ollie vertelt: ‘Het was een hele leuke bijeenkomst en het is hartstikke goed gegaan. De studenten van de Mediaschool hebben al wat ideeën om ook media in de workshop te verwerken. Zo leuk om te zien hoe enthousiast ze zijn!’

Maak een afspraak

Jongeren uit het vo staan dichterbij basisscholieren dan volwassenen. Vmbo’ers die voor een opleiding in techniek hebben gekozen, kunnen hen daarom het beste enthousiasmeren. STO het Gooi stelde een team van 25 enthousiaste vmbo’ers samen die in kleine groepjes, tussen 24 oktober en 22 december 2022, de basisscholen langs zullen gaan als ambassadeur van Maak het met Techniek. Zij hebben hiervoor een training gevolgd en staan onder begeleiding van Team Ollie.
De leerkracht krijgt een goed gevuld Maak het met Techniek-informatiepakket uitgereikt met een (nieuwe!) inspirerende bouwopdracht.

Plan hier een datum om de Maak het met Techniek-ambassadeurs uit te nodigen in uw groepen 7 & 8. Heeft u één groep 7 en één groep 8? Probeer deze dan in één tijdslot achter elkaar te zetten. Mochten er twee groepen van beide leerjaren zijn, dan kunt u wel twee momenten kiezen.

Welke amba’s staan straks voor jouw groep? - Maak Het Met Techniek