Wat een feest, weer een Bouwhuis opgeleverd!

Op 14 december jl. werd het 27e Bouwhuis, Kapteynstraat 47 in Hilversum, feestelijk opgeleverd. In dertien weken hebben vmbo-leerlingen van College de Brink en het Hilfertsheem College onder leiding van een mbo-student een gedateerde woning gerenoveerd tot een moderne en toekomstbestendige woning.

Het Bouwhuis project, dat in 2006 van start is gegaan, is een samenwerking tussen woningcorporatie de Alliantie, Gooi’s Bouwbedrijf, College de Brink, Hilfertsheem College, MBO College Hilversum en opleidingsbedrijf Bouwmensen Gooi- en Vechtstreek.

Krachtige leerervaring

Het project is voor alle betrokken partijen een groot succes. Het laat keer op keer zien hoe krachtig deze leerervaring voor leerlingen en studenten is. De leerlingen ontwikkelen beroepsvaardigheden als verantwoordelijkheidsbesef, doorzettingsvermogen en samenwerken aan een project.

Toekomst in de techniek

Het Bouwhuis sluit naadloos aan op de ambities en doelstellingen van Sterk Techniek Onderwijs het Gooi. Het gaat om het enthousiasmeren van jongeren voor een toekomst in de Techniek. Dat is met dit project wederom gelukt!

Rondkijken in het vers opgeleverde huis aan de Kapteynstraat.
Wat een feest, weer een Bouwhuis opgeleverd! - Maak Het Met Techniek