Vaktechnicus: laat je omscholen tot hybride Techniek Opleider!

Ben jij een ervaren en enthousiaste vaktechnicus die toe is aan een nieuwe stap? Geef jij jouw kennis graag door aan de volgende generatie? Dan bieden wij je een ongekende kans: de scholing tot ‘Hybride Techniek Opleider’. Binnen 1 jaar word je assistent-docent voor technische vmbo’s, ROC’s en hbo’s. Je leert hoe je jouw waardevolle, up-to-date kennis op een inspirerende manier doorgeeft aan de technici van morgen.

Vanuit jouw baan in één van de technische sectoren sta je met één been in je werk en met één been in het onderwijs. Deze combinatie noemen wij de hybride techniekopleider. Want juist mensen die in de praktijk werken, hebben de kennis en ervaring om de nieuwe generatie technici op te leiden. Voor jou een nieuwe uitdaging in de vorm van een verbreding van je loopbaan en het overdragen van jouw technische kennis en kunde. Voor werkgevers de manier om jongeren te boeien, te binden en op een mooie toekomst voor te bereiden. Ook versterken hybride techniekopleiders de verbinding tussen onderwijs en het bedrijfsleven.

Jouw ervaring overdragen
Naast 17 collegemiddag/avonden loop je gedurende het opleidingsjaar ook 80 uur stage op een VMBO en/of MBO. Je maakt kennis met verschillende soorten beroepsonderwijs en je gaat ook daadwerkelijk naar scholen toe om de geleerde pedagogische en didactische kennis toe te passen. Zo leer je stap voor stap hoe jij jouw vakkennis en ervaring effectief aan de nieuwe generatie kan overdragen. In september/ oktober 2024 starten deze trajecten weer op de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Utrecht en Hogeschool Windesheim te Zwolle.

Digitale informatiebijeenkomsten
Met de drie hogescholen verzorgen wij digitale informatiebijeenkomsten waarbij de docent de inhoud van het scholingstraject met u doorneemt en ik de achtergrond vertel. Daarnaast zal één van de huidige deelnemers aanschuiven om zijn ervaringen met u te delen. In één uur tijd krijgt u zo, op uw eigen locatie, alle informatie over uw mogelijkheden om ons mooie vak over te dragen aan de toekomstige medewerkers.

Hogeschool van Amsterdam
De digitale informatiebijeenkomsten met docent Jos Schrama zijn gepland op:

  • 23-05-2024 11:00;
  • 11-06-2024 15:00;
  • 20-06-2024 11:00.

Hogeschool Utrecht
De digitale informatiebijeenkomsten met docent Vincent Hoksbergen zijn gepland op:

  • 23-05-2024 13:00;
  • 11-06-2024 13:00.

Hogeschool Windesheim
De digitale informatiebijeenkomsten met docent Durk de Boer zijn gepland op:

  • 14-05-2024 11:00;
  • 04-06-2024 11:00;
  • 17-06-2024 15:00.

Op welke bijeenkomst zie ik u?
Wanneer u een korte reactie stuurt met de gewenste datum en tijd nodig ik u voor deze Teams bijeenkomst uit.

Met vriendelijke groet namens A+O Metalektro, Bouwend Nederland, OOM en Wij Techniek.
Meer informatie via: Herman Veldman, Projectleider Scholingstraject hybride techniekopleider, h.veldman@wij-techniek.nl, 06-40 20 15 96

Vaktechnicus: laat je omscholen tot hybride Techniek Opleider! - Maak Het Met Techniek