Vakkanjers en Van Gogh

Scholieren krijgen dit jaar met Vakkanjers de kans de kleurrijke wereld van Vincent van Gogh te verkennen. Kunnen zij een echte Vincent-beleving maken? Vincents werk zintuiglijk nog beter zicht- en tastbaar maken? Hoe kunnen wij zijn werken behouden voor de toekomst? Het wordt een uitdagende technische zoektocht naar Vincents werk en talent én dat van henzelf.

Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap. Op verschillende niveaus vanaf groep 7 van het po, de brugklas van het vo (vmbo, havo en vwo) tot en met het laatste jaar van het vmbo.

Het Van Gogh Museum en ASML, hun Partner in Science, onderzoeken samen de invloed van licht op de verf die Van Gogh gebruikte. Ze zoeken naar betere manieren om de kunstwerken te behouden voor de toekomst, zodat de verhalen van Vincent en zijn schilderijen verteld kunnen blijven worden. “Bij het Van Gogh Museum vertellen we het verhaal van één van Nederlands beroemdste kunstenaars. Dat daar zowel voor als achter de schermen veel techniek bij komt kijken weten mensen vaak niet”, legt René van Blerk uit, Senior Educator van het Van Gogh Museum. “We zoeken altijd naar samenwerking, want we kunnen niet alles alleen. Zo helpt ASML, onze Partner in Science, bij het technisch onderzoek naar schilderijen. En zo zetten de Vakkanjers voor ons hun technische vaardigheden in bij het bedenken van nieuwe, creatieve manieren om mensen in de wereld van Vincent van Gogh te laten stappen.”

Scholen kunnen zich aanmelden via www.vakkanjers.nl/vincent.

Vakkanjers en Van Gogh - Maak Het Met Techniek