Technolab Yuverta Naarden

Technolab Yuverta Naarden - Maak Het Met Techniek

Kom proeven van techniek bij Yuverta Naarden

Bij Yuverta Naarden leren leerlingen veel over dieren, voeding, natuur en techniek, maar ook over duurzaamheid en milieu. In ons Technolab kun je op dit moment de volgende activiteiten doen: 

Ons thema:  ‘In het lab’

1. Met DNA-onderzoek een superaardbei kweken
Boer Luuk wil graag aardbeien gaan kweken. Hij weet alleen niet welke aardbeienplanten hij hiervoor moet kopen. De oplossing is een DNA-test. Met een DNA-test kunnen we onderzoeken of bepaalde planten grote, kleine of middelgrote aardbeien maken. Jullie helpen mee met de DNA-test en geven boer Luuk advies.

2. Een Robotborstel maken
Een afwasborstel en een motor, dat is wat je nodig hebt om de robotborstel te kunnen maken. Je bent zowel technisch als creatief bezig. De robot beweegt ongecontroleerd heen en weer. Je kunt meerdere borstels door een doolhof laten rijden. Het is ook mogelijk om de borstels in de verf te dopen en ze op een vel papier patronen te laten schilderen.

3. Programmeren met Neuron Creative Lab
Makeblock Neuron is een serie van programmeerbare elektronische bouwblokken. Je leert ermee programmeren. De Neuron-serie bevat verschillende functies zoals: led-panels, motoren en remsystemen. Door deze aan elkaar te verbinden creëer je te gekke gadgets.  

Spannende ontdekkingsreis
Klaar voor een spannende ontdekkingsreis? Meld je dan via onderstaande knop aan voor het Technolab bij Yuverta Naarden.

Kom proeven van techniek bij Technolab Yuverta

Technolab Yuverta Naarden - Maak Het Met Techniek