Technolab Groot Goylant

Technolab Groot Goylant - Maak Het Met Techniek

Fake news? Na deze workshops trap jij er niet meer in!

Bij Technolab Groot Goylant kun je op de vrijdagochtend leren hoe je fake news herkent en maak je zelf een nieuwsbericht wat nep is. Later dit schooljaar kun je in dit Technolab ook terecht voor andere te gekke workshops, dus houd deze site in de gaten! 

Dagelijks worden we overspoeld met allerlei nieuwsberichten zoals op Tiktok, maar niet alles is waar… Hoe kan je dat weten? Hoe kan je dat zien? Dat leer je met deze workshop binnen het thema ‘In the Picture’.

Fake news poster maken

Ook ga je zelf fake news maken, in de vorm van een poster. Jouw leerkracht bepaalt of jullie met een vooraf bedacht fake news item aan de slag gaan of dat jullie dat zelf mogen bedenken. Met behulp van green screen-techniek maak je in groepjes een fake foto voor je poster die niet van echt te onderscheiden is. Hang jullie zelfgemaakt poster op in de klas en kijk wie erin trapt!

Hier kun je al je creativiteit kwijt

Later dit schooljaar volgen andere leuke workhops in het Technolab. Op de dinsdagochtend: ‘It’s All in the Game’ en op de woensdagochtend: ‘Future Living’. Bij It’s All in the Game ga je je eigen pin ball machine (flipperautomaat) maken. Bij ‘Future Living’ ga je aan de slag met smart toepassingen die je in huis kunt gebruiken (domotica). Bedenk dan zelf iets wat jouw leven makkelijker maakt!

Doe de te gekke workshops bij Technolab Groot Goylant

Technolab Groot Goylant - Maak Het Met Techniek