Technolab Groot Goylant

Technolab Groot Goylant - Maak Het Met Techniek

Zoveel te beleven in het Technolab!

Bij Technolab Groot Goylant kun je drie ochtenden in de week aan de slag in het Technolab. Zo kun je alles leren over fake news door het zelf te maken, maak je een flipperkast met eigen thema en ga je programmeren voor domotica: allemaal slimme dingen in huis. Wacht niet te lang met inschrijven! Op het inschrijfformulier onderaan de pagina zie je welke ochtenden nog beschikbaar zijn.

Dagelijks worden we overspoeld met allerlei nieuwsberichten zoals op Tiktok, maar niet alles is waar… Hoe kan je dat weten? Hoe kan je dat zien? Dat leer je met deze workshop binnen het thema ‘In the Picture: Fake news’.

In the picture: Fake news (op vrijdagochtend)

Ook ga je zelf fake news maken, in de vorm van een poster. Jouw leerkracht bepaalt of jullie met een vooraf bedacht fake news item aan de slag gaan of dat jullie dat zelf mogen bedenken. Met behulp van green screen-techniek maak je in groepjes een fake foto voor je poster die niet van echt te onderscheiden is. Hang jullie zelfgemaakt poster op in de klas en kijk wie erin trapt! Deze workshop is op vrijdagochtend.

It’s All-in the Game: Gamedesign pinball machine (op dinsdagochtend)

Bij Groot Goylant kun je op een aantal dinsdagochtenden een flipperkastspel (pinball machine) maken met een eigen thema. Als je een topscore bereikt komt er een geluid en gaan lampen knipperen. En dit ga jij zelf programmeren! Wie heeft het mooiste en best werkende spel bedacht? 

Future Living: Domotica programmeren (op woensdagochtend)

Een aantal woensdagochtenden staan bij het Technolab van Groot Goylant in het teken van domotica. Je gaat zelf iets programmeren waardoor dingen in een huis op afstand worden bestuurd. Bijvoorbeeld een raam gaat automatisch open, de verlichting springt aan of je programmeert een inbraakbeveiliging. Jouw ontwerp wordt gefotografeerd of gefilmd zodat je het ook thuis kan laten zien.

Doe de te gekke workshops bij Technolab Groot Goylant

Technolab Groot Goylant - Maak Het Met Techniek