Technolabs: wie, wat en waar

Technolabs: wie, wat en waar - Maak Het Met Techniek

Aan de slag met techniek in de Technolabs!

Basisschoolleerlingen kunnen naar de Technolabs in het Gooi komen om kennis te maken met techniek, actuele thema’s en de nieuwste technologische ontwikkelingen. En vooral om er zelf mee aan de slag te gaan!

Alle groepen 7 en 8 van de basisscholen in het Gooi kunnen gebruikmaken van het Technolab op College de Brink in Laren, Technolab Yuverta in Naarden, het Hilferstheem College in Hilversum en op Groot Goylant in Hilversum.

Voor wie is het Technolab?

De po-leeractiviteiten zijn gericht op groep 7 en 8-leerlingen van de basisscholen, waar Wetenschap & Techniek een verplicht programma is. In het Technolab maken de leerlingen o.l.v. een vmbo-docent kennis met moderne technieken en technologie. Op deze manier komen kinderen hier al op jonge leeftijd mee in aanraking. De inrichting en het programma in de Technolabs zijn een integraal onderdeel van het curriculum Wetenschap en Techniek.

LOB-programma

Ook zijn de activiteiten in het Technolab geschikt voor de vmbo-(onderbouw)leerling als ondersteuning van het LOB-programma. Zo ontstaat een doorlopende leer- en ontwikkellijn po-vmbo en wordt een optimale aansluiting op de profielen in de bovenbouw van het vmbo gerealiseerd.

Talent voor techniek ontdekken

De Technolabs zijn zodanig ingericht dat leerlingen spelenderwijs kennismaken met moderne techniek en technologie. ​Met de tools en opdrachten in het Technolab wordt aansluiting gemaakt met de technische vmbo-profielen. Hiermee ontdekken de leerlingen hun eigen kwaliteiten en drijfveren met techniek en kunnen een gefundeerde keuze maken voor een technisch profiel.

Kom langs!

Ben je geïnteresseerd om met de klas langs te komen bij de Technolabs? Elke locatie heeft een aparte aanmeldknop onderaan deze pagina. In het formulier geef je aan welk dagdeel jullie willen langskomen. Plan ten minste 1 week tussen inschrijving en bezoek, gezien de voorbereidingstijd. Bij een groep groter dan 30 (en bij Yuverta 20) leerlingen deze graag splitsen over verschillende data. Vul hiervoor dit formulier nogmaals in voor de rest van de groep. Kom a.u.b. met voldoende begeleiders. Onze richtlijn is 1 begeleider op ca. 10 leerlingen.

We zien uit naar jullie komst!

Ga aan de slag bij Technolab Groot Goylant

Kom naar het Technolab College de Brink!

Zijn jullie al bij het Technolab Yuverta geweest? Meld je hier aan:

Plan nu jullie bezoek aan Technolab Hilfertsheem College in!

Partners

Technolabs: wie, wat en waar - Maak Het Met Techniek