TechnoLab College de Brink

TechnoLab College de Brink - Maak Het Met Techniek

Op weg naar beter techniekonderwijs

Met het Technolab neemt College de Brink in Laren serieuze stappen richting beter techniekonderwijs. Aan de hand van de 7 Werelden van Techniek en een blik in de toekomst laat de school de kinderen op speelse wijze kennismaken met het technische beroepenveld. Met als doel de basisschoolleerlingen enthousiast te maken voor techniek.

Dit doet de school door middel van de op maat geschreven lesbrieven en de nieuwste technologie├źn met oog op de toekomst:

Smart City

  • Je gaat in deze les jouw eigen smart city ontwerpen in virtual reality. Hierbij leer je meer over wat een smart city is, welke elementen thuishoren in een smart city en hoe je kunt ontwerpen en programmeren.

Cospaces

  • Er zijn in de wereld steeds meer experimenten met zelfrijdende voertuigen. Je gaat in deze les jouw eigen slim vervoer ontwerpen voor de slimme stad van de toekomst. Je leert over sensoren en je krijgt de basis van programmeren.

Space Mission (in ontwikkeling)

  • In de wereld van Hi-tech & Science wordt voortdurend naar de grenzen van techniek gezocht. En is het de uitdaging om daar zelfs overheen te gaan. In deze wereld werkt ieder aan nieuwe idee├źn die de wereld kunnen veranderen. In deze les ga je als een echte medewerker van een ruimtevaartorganisatie aan de gang met Space and Exploration. Je ontwerpt een basis voor mars in Tinkercad. Ook maak je als een echte natuurkundige een communicatiesysteem voor astronauten.

Optioneel

In overleg is het mogelijk dit bezoek te combineren met een bezoek aan de Afdeling Techniek, waar inzicht wordt gegeven in toekomstige beroepen. Het mogelijk om de kinderen een werkstukje te laten maken dat ze mee naar huis kunnen nemen.

Op weg naar beter techniekonderwijs

TechnoLab College de Brink - Maak Het Met Techniek