Technolab

Aan de slag met techniek in het Technolab!

Het Technolab is dé plek in het Gooi waar po-leerlingen naartoe komen om kennis te maken met techniek, actuele thema’s en de nieuwste technologische ontwikkelingen. En vooral om er zelf mee aan de slag te gaan!

Vanaf 28 februari 2022 kunnen alle groepen 7 en 8 van de basisscholen in het Gooi gebruikmaken van het Technolab op College de Brink in Laren. Bij meer dan 30 leerlingen, vragen we je de groep te splitsen en meerdere keren langs te komen. Vul hiervoor het formulier voor het Technolab in Laren onderaan de pagina nogmaals in voor de rest van de groep. Het is belangrijk dat er voldoende begeleiders (leerkrachten en ouders) meekomen. Onze richtlijn is 1 begeleider op ca. 10 leerlingen.

Kennis maken met techniek

In het Technolab maken de leerlingen o.l.v. een vmbo-docent kennis met moderne technieken en technologie. Op 9 februari is het Technolab in Naarden op locatie Yverta geopend. Dit Technolab is weer anders dan dat in Laren. Hieronder kun je je ook hiervoor aanmelden. Hierna openen nog twee andere Technolabs in de regio hun deuren.

Voor wie is het Technolab?

De po-leeractiviteiten zijn gericht op groep 7 en 8-leerlingen van de basisscholen, waar Wetenschap & Techniek een verplicht programma is. Op deze manier komen kinderen al op jonge leeftijd in aanraking met techniek en technologie. De inrichting en het programma in de Technolabs worden een integraal onderdeel van het curriculum Wetenschap en Techniek.

LOB-programma

Ook zijn de activiteiten in het Technolab geschikt voor de vmbo-(onderbouw)leerling als ondersteuning van het LOB-programma. Zo ontstaat een doorlopende leer- en ontwikkellijn po – vmbo en wordt een optimale aansluiting op de profielen in de bovenbouw van het vmbo gerealiseerd.

Talent voor techniek ontdekken

Het Technolab is zodanig ingericht dat leerlingen spelenderwijs kennismaken met moderne techniek en technologie, onder begeleiding van po- en vmbo-docenten. ​Met de tools en opdrachten in het Technolab wordt aansluiting gemaakt met de technische vmbo-profielen. Hiermee ontdekken de leerlingen hun eigen kwaliteiten en drijfveren met techniek en kunnen een gefundeerde keuze maken voor een technisch profiel.

Ben je geinteresseerd om met de klas langs te komen bij het Technolab van College de Brink in Laren? Je kunt je hier aanmelden of via de knop hieronder. In het formulier geef je aan welk dagdeel jullie willen langskomen. Bij een groep groter dan 30 leerlingen deze graag splitsen over verschillende data. Vul hiervoor dit formulier nogmaals in voor de rest van de groep. Kom a.u.b. met voldoende begeleiders. Onze richtlijn is 1 begeleider op ca. 10 leerlingen.

We zien uit naar jullie komst!

Kom naar het Technolab in Laren!

Vanaf 10 mei kun je ook terecht in het Technolab in Naarden. Meld je hier aan:

Partners