Technolab biedt stageplek

Vanaf het komende schooljaar worden de Technolabs in het Gooi in gebruik genomen. Naast de vaste begeleiders worden stagiaires ingezet. Dit zijn, onder meer, studenten die de opleiding Onderwijsassistent of Pedagogisch Medewerker met de module “Wetenschap en Technologie” volgen bij het ROC van Amsterdam/Flevoland.

De Publiek Private Samenwerking Talentontwikkeling met Wetenschap & Technologie, waar MBO College Hilversum en STO het Gooi aan deelnemen, houdt in dat bovengenoemde studenten worden opgeleid met extra aandacht voor de didactiek van leren door spel. Maryke Visser, Projectleider RIF PPS Talentontwikkeling met Wetenschap & Technologie, legt uit: “Het gaat niet direct om iets bouwen of het uitvoeren van proefjes. Wij ontwikkelen spelscenario’s, samen met onder andere NEMO, IVN Natuureducatie en de Hogeschool Windesheim, waarbij het gaat om onderzoekend en ontwerpend leren. Een voorbeeld? Neem een föhn. Je kunt hiermee je haar drogen. Maar wist je dat je met een föhn ook water kunt laten drogen zoals een schilder doet? En waarom wordt iets warm van koude lucht? Wij maken gebruik van de natuurlijke nieuwsgierigheid van het jonge kind. Tijdens zo’n spelsituatie gaan er allerlei deuren voor de kinderen open.”

Maryke is erg enthousiast over de samenwerking met STO het Gooi. “Raymond, de projectleider van STO het Gooi, was een van de eersten die contact opnam en inzag dat dit ons gaat helpen bij ons gezamenlijke doel van meer aandacht voor W&T in het onderwijs. Onze energie en proactief handelen passen perfect bij elkaar. Dat kan alleen maar goedkomen!”

Bekijk het filmpje over de projectochtend over onderzoekend en ontwerpend leren die MBO College Hilversum opzette in samenwerking met het NEMO Science Museum Amsterdam.

Technolab biedt stageplek - Maak Het Met Techniek