Opening Technolabs

Opening Technolabs - Maak Het Met Techniek

Het is feest! Op woensdag 27 oktober a.s. opent Sterk Techniekonderwijs het Gooi officieel het eerste Technolab in de regio. Het Technolab, waarvan er nog drie in de regio zullen verschijnen, is erop gericht om alle leerlingen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs in het Gooi hun talent voor techniek te laten ervaren. De feestelijke opening is van 15.00 – 17.00 uur en vindt plaats op College De Brink in Laren.

Heeft u de uitnodiging, per post in een knalgele envelop, ontvangen?
Dan kunt u zich hier aanmelden.

Aan de slag!

Het Technolab wordt dé plek in het Gooi waar po-leerlingen naartoe komen om kennis te maken met techniek, actuele thema’s en de nieuwste technologische ontwikkelingen. En vooral om er zelf mee aan de slag te gaan!

In het schooljaar 2021-2022 worden er binnen de regio vier Technolabs ontwikkeld op de locaties:

·        College De Brink, Laren

·        Hilfertsheem College, Hilversum

·        Yuverta, Naarden

·        Groot Goylant, Hilversum

Voor wie is het Technolab?

De po-leeractiviteiten zijn gericht op groep 7 en 8-leerlingen van de basisscholen, waar Wetenschap & Techniek een verplicht programma is. Op deze manier komen kinderen al op jonge leeftijd in aanraking met techniek en technologie. Daarnaast zijn de activiteiten in het Technolab geschikt voor de vmbo-(onderbouw)leerling als ondersteuning van het LOB-programma. Zo ontstaat een doorlopende leer- en ontwikkellijn po – vmbo en wordt een optimale aansluiting op de profielen in de bovenbouw van het vmbo gerealiseerd.

Talent voor techniek ontdekken

Het Technolab is zodanig ingericht dat leerlingen spelenderwijs kennismaken met moderne techniek en technologie, onder begeleiding van po- en vmbo-docenten. ​Met de tools en opdrachten in het Technolab wordt aansluiting gemaakt met de technische vmbo-profielen. Hiermee ontdekken de leerlingen hun eigen kwaliteiten en drijfveren met techniek en kunnen een gefundeerde keuze maken voor een technisch profiel.

Meld je aan voor de opening van het Technolab

Opening Technolabs - Maak Het Met Techniek