Techniekmuseum Twente: meivakantietip

Ontdek de wondere wereld van technologie bij Oyfo Techniekmuseum. In de oude fabriek van Hazemeijer in Hengelo (15 minuten rijden van Enschede) ga je op onderzoek uit door de verschillende zones met interactieve spellen, roetsj je van de glijbaan en laat je jouw toekomst voorspellen in de machinehal. Voor leerkrachten groep 7/8 vind je leuke techniekopdrachten op de site.

Kom alles te weten over stoommachines en smartphones, robots en kunst, energiebronnen en onze planeet. Meld je aan voor workshops en andere toffe activiteiten, want Oyfo Techniekmuseum beleef je vooral door te doen!

De uitvinder in jezelf
Oyfo nodigt je uit om de uitvinder in je naar boven te halen met allerlei interactieve spellen die je nieuwsgierigheid prikkelen. Van de geschiedenis van Twente, technische ingenieurs en creatieve helden. Tot een proceswand waar je aan de hand van games alles leert over het maakproces, van grondstoffen tot eindproduct. Of ga terug naar de tijd, waar je nog ouderwets kunt bellen met elkaar. En ga zelf aan de slag met techniek: je kunt kiezen uit verschillende maak-activiteiten.

Gevolgen van consumptiemaatschappij
In het onderzoekstation wordt er ingehaakt op het feit hoe de mens tegenwoordig leeft. Welke gevolgen heeft de consumptiemaatschappij? Als laatste staat ook de Twente textielindustrie centraal. En de oude machines van het Techniekmuseum en het HEIM staan bij elkaar in de Machinehal. Oude machines die bijna (allemaal) nog draaien!

Voor leerkrachten groep 7/8 vind je leuke techniekopdrachten op de site.

Techniekmuseum Twente: meivakantietip - Maak Het Met Techniek