Techniekevenement voor Gooise groepen 8

Op 3, 4 en 5 oktober 2022 vindt, nu eindelijk, het Promotie Evenement Techniek (PET) plaats op College de Brink in Laren. Dit evenement laat basisschoolleerlingen van groep 8 uit het Gooi de wereld van techniek ontdekken.

De stuurgroep Sterk Techniekonderwijs het Gooi (STO) hoopte na het cancellen van het PET in november 2021 jl. vanwege de zorgelijke ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus dit evenement op 7 t/m 9 februari 2022 wel te kunnen organiseren. Ook deze nieuwe data bleken niet haalbaar. Er zijn sindsdien nieuwe data voor het evenement geprikt. Op 3, 4 en 5 oktober 2022 vindt het PET-evenement plaats.

Op het gebied van techniek zijn grote personeelstekorten. Door kinderen al vanaf het basisonderwijs op een leuke manier in contact te brengen met techniek, willen Sterk Techniekonderwijs het Gooi en Beleef je Beroep het leren en werken in de techniek aantrekkelijker maken.

Tijdens het PET-evenement volgen de leerlingen een dagdeel diverse workshops, georganiseerd door bedrijven en organisaties, waarbij ze zoveel mogelijk zelf aan de slag gaan met allerlei technische doe-activiteiten. Zij gaan op ontdekkingsreis in de 7 werelden van techniek: 7 afgebakende domeinen waarin Jet-Net & TechNet de technieksector heeft opgedeeld om de leerlingen een beeld te geven van de baan- en opleidingsmogelijkheden. Deze werelden bieden een aantrekkelijk en realistisch beeld van leren en werken in de techniek, waarbij rekening is gehouden met de verschillende drijfveren, talenten en interesses van kinderen. Het PET is een initiatief van STO het Gooi en wordt uitgevoerd door Maak het met Techniek en Beleef je Beroep en wordt ondersteund door Jet-Net & TechNet. De workshops worden verzorgd door: Abbott in Weesp, Thales Nederland in Huizen, Gooi’s Bouwbedrijf in Naarden, Fablab – Bibliotheek in Hilversum, Maritiem College in IJmuiden, Dura Vermeer (Infra Bindt) in Utrecht en Slotracing Unlimited (Techportal) in Bennebroek.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar

Techniekevenement voor Gooise groepen 8 - Maak Het Met Techniek