Techniekdagen 2023 een groot succes!

Van maandag 13 t/m donderdag 16 februari 2023 namen ruim 1100 vmbo KBB- en GTL-leerlingen uit de Gooi en Vechtstreek deel aan de Techniekdagen op de locatie Bouw- en Installatiemensen in Bussum.

In de Gooi -en Eemlander stond een mooi artikel, lees het via deze link.

Vooral Techniek ervaren

Tijdens een programma van 1,5 uur hebben de leerlingen kennis gemaakt met verschillende mogelijkheden van werken in de techniek, waarbij de focus zich vooral richtte op techniek “zelf ervaren”. Zij konden kiezen uit verschillende activiteiten, zoals een workshop over de constructie van een brug, ICT, 3D Printing, productietechnologie in de metaal, autotechniek, laboratoriumtechniek, technische hulpmiddelen in de zorg, de techniek achter medicijnen en het programmeren van robots. Ook konden de leerlingen aan de slag met podiumtechniek en was er een escaperoom met opdrachten uit de installatiebouwtechniek.

Ontmoeten en ontbijten

Op dinsdag 14 februari 2023 werd een bijeenkomst georganiseerd waarbij het technisch bedrijfsleven, onderwijs, brancheorganisaties en overheid elkaar ontmoetten onder het genot van een ontbijt. Plenair werd hier nogmaals de urgentie aangestipt om jongeren te enthousiasmeren voor een toekomst in de techniek.

Tevens presenteerden leerlingen van De Fontein hun winnend idee voor de invulling van het Oosterspoorplein in Hilversum. De gemeente Hilversum had als opdrachtgever een challenge, genaamd Bruisend Hart, bedacht waaraan 370 mavo leerlingen uit de regio hebben deelgenomen.

Winnaars Bruisend Hart Challenge van De Fontein in Bussum. De Beeldredaktie, Sander Koning.

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven

De Techniekdagen zijn onderdeel van Sterk Techniekonderwijs het Gooi die met het platform Maak het met Techniek alle jongeren uit het Gooi hun talenten voor techniek wil laten ervaren. De dagen worden georganiseerd door een samenwerking van enthousiaste mensen uit technisch bedrijfsleven, mbo-, vmbo-onderwijs, overheid en brancheorganisaties die de techniek een warm hart toedragen.

Techniekdagen 2023 een groot succes! - Maak Het Met Techniek