Techniekdagen? Die organiseren we in de klas

Al gaan de gebruikelijke Techniekdagen niet door, ze zullen nog steeds plaatsvinden. Niet op locatie, maar gewoon: in de klas!

De werkgroep Techniekdagen Gooi en Vechtstreek schotelt de vmbo-docent van leerjaar 1, 2 en 3 een heus menu voor. Ze hoeven enkel te kiezen uit activiteiten die ze uitstekend kunnen inzetten tijdens de LOB-lessen. De activiteiten vinden tussen half maart en eind april 2021 op school zelf plaats. Op die manier kunnen de leerlingen toch nog op een leuke, actieve manier proeven van leren en werken in de techniek.

Wat staat er op het menu?

De vmbo-docent kan het menu downloaden als pdf om een geschikte keuze te maken voor de klas. Zowel de onder- als bovenbouw wordt bediend, er is voor elk wat wils. De docent kan zelf bepalen om hoeveel activiteiten het gaat, wanneer deze worden ingevuld en hoeveel tijd eraan wordt besteed. Gemakkelijker kan haast niet. De derde optie op de menukaart heeft wel een vast tijdstip, dat is de Maak het met Techniek Quiz op 22 april. Hierover vertellen we meer in de nieuwsbrief van 6 april.

Op 18 maart is een instructie voor decanen en docenten die gebruik willen maken van het menu. Ben jij ook geïnteresseerd om op deze manier de Techniekdagen te organiseren voor jouw klas? Meld je snel aan voor de instructie!

Techniekdagen? Die organiseren we in de klas - Maak Het Met Techniek