Robots en innovaties in regiofinale LEGO League

Zaterdag 7 april organiseerde Stichting Beleef je Beroep de regiofinale Gooi & Vecht van de First LEGO League bij Vitus Mavo in Naarden.

Jongeren van 9 tot 15 jaar uit de regio gingen met hun LEGO-robot de uitdaging aan om punten te scoren bij de missies op de wedstrijdtafel. Ook presenteerden zij hun innovatie rondom het thema ‘Cargo Connect’, waarin alles om transport draait. Basisschool de 7-Sprong deed voor de eerste keer mee en verdiende een ticket voor de BeNeLux-finale.

Nieuwkomer 7-sprong naar de BeNeLux-finale

Tijdens de regiofinale worden de teams beoordeeld in drie wedstrijdrondes en een presentatie plaats. De teams worden daarnaast ook beoordeeld op hun samenwerking als team en de wijze waarop hun robot is gebouwd en geprogrammeerd. Juryleden komen uit het lokale bedrijfsleven en onderwijs. De 7-sprong kwam als beste naar voren en won de regiofinale. Op 21 mei strijden zij in de BeNeLux-finale.

Uitslagen LEGO League Gooi & Vecht:

  • Hoofdprijs: Basisschool de 7-Sprong uit Eemnes
  • Robotprestatieprijs: de Pret-letters van PReT uit Weesp
  • Beste Innovatieproject: KMS van Katholieke Montessorischool Bussum
  • Robotontwerpprijs: Team Legostinus van Augustinusschool Hilversum
  • Core Valuesprijs: Jozefschool uit Weesp
  • Doorzettersprijs: De IJsberen van het Goois Lyceum uit Bussum
  • Beste Teamcoach: Lisette van den Heerik

De LEGO League valt dit seizoen binnen het programma ‘Maak het met techniek’ van Sterk Techniekonderwijs in de regio. Hierdoor worden scholen uit het Voortgezet Onderwijs gemotiveerd om het project in te zetten bij de oriëntatie op en promotie van techniek en technologie.

Met deelname aan de FIRST LEGO League halen scholen, verenigingen en clubs een indrukwekkende onderwijsuitdaging in huis rondom automatiseren, techniek en projectmatig werken. Deelnemende teams ontvingen in september hun missieset en projectopdracht om toe te werken naar deze regiofinale.

Robots en innovaties in regiofinale LEGO League - Maak Het Met Techniek