Regiofinale First LEGO League Gooi- en Vechtstreek

Op zaterdag 10 februari jl. vond de regiofinale van de First LEGO League Gooi- en Vechtstreek plaats bij de Gebouwde Omgeving in Bussum. Dertien teams van scholen uit het po en vo gingen met elkaar de strijd aan voor een ticket van de landelijke finale op 9 maart a.s. in ‘s Hertogenbosch.

Met deelname aan de First LEGO League halen scholen een indrukwekkende uitdaging in huis wat betreft automatiseren, techniek en projectmatig werken. De deelnemende teams ontvingen al in september 2023 hun missie set en projectopdracht om naar deze regiofinale toe te werken.

Punten scoren

Op de finaledag gingen jongeren van 9 tot 15 jaar met hun Lego-robot de uitdaging aan om punten te scoren bij de missies op de wedstrijdtafel. Ook werden de teams beoordeeld op hun innovatieproject dat ze aan een vakjury presenteerden. Verder werd gekeken naar de samenwerking als team en de wijze waarop de robot was gebouwd en geprogrammeerd. De juryleden kwamen uit het bedrijfsleven en het onderwijs.Sterk Techniekonderwijs het Gooi was ook aanwezig, want de projectleider Raymond Kok had evenals de voorgaande twee edities de eer om te mogen jureren.

Geweldig spektakel

De regiofinale was een geweldig spektakel met veel enthousiasme, passie en emotie bij zowel de deelnemers als het in grote getale aanwezige publiek. Uiteindelijk ging evenals vorig jaar basisschool de 7-Sprong uit Eemnes ervandoor met de bokaal en het felbegeerde ticket.

Regiofinale First LEGO League Gooi- en Vechtstreek - Maak Het Met Techniek