Q&A Workshop Maak het met Techniek in de klas

Groep 8 van OBS De Triangel in Weesp kreeg bezoek van de Maak het met Techniek-ambassadeurs. Leerkracht Jim Onverwagt beantwoordt onze vragen.

Waarom nodigde je de ambassadeurs uit in de klas?
“De combinatie van praktische lessen, de betrokkenheid van middelbare scholieren als docenten en het gebruik van echt materiaal motiveerde ons om deel te nemen.”

Op welke manier heb je de leerlingen op de hoogte gebracht dat ze kwamen?
“Via aankondigingen in de klas, vermeldingen in de schoolnieuwsbrief en via social media.”

Hoe vond je dat onze ambassadeurs het deden?
“De ambassadeurs deden het uitstekend. Ze waren enthousiast, goed voorbereid en konden de lesstof duidelijk overbrengen.”

Wat vonden de kinderen ervan dat het vmbo-studenten waren?
“De leerlingen vonden het geweldig dat de workshops werden gegeven door vmbo-studenten. Het creëerde een positieve en toegankelijke sfeer.”

Werd de workshop duidelijk uitgelegd?
“Ja, de workshop werd helder en begrijpelijk uitgelegd. De gebruikte materialen en de begeleiding van de ambassadeurs maakten het voor de leerlingen toegankelijk. Het verband met (bouw)techniek was duidelijk voor de kinderen door de praktische toepassing van de lesstof.”

Hoe vonden de kinderen de workshop?
“Erg leuk en interessant. Ze waren betrokken en enthousiast tijdens de activiteiten.”

Denk je dat het doel van meer openstaan voor techniek hiermee heeft gewerkt?
“Ja, ik geloof dat de workshop heeft bijgedragen aan het vergroten van de interesse van de leerlingen in techniek.”

Kun je hiermee leerdoelen van W&T afvinken en zo ja, welke?
“Zeker, de workshop heeft bijgedragen aan het behalen van leerdoelen op het gebied van Wetenschap en Technologie, met name door de praktische toepassing van technische vaardigheden.”

Wat vond je van het infopakket?
“Het infopakket was informatief en nuttig. De folders waren duidelijk en de doe-opdracht voor het maken van een auto voegde een leuke praktische component toe. De materialen waren goed bruikbaar in de klas. De leerlingen waren positief over de Maak het met Techniek-magazines. Ze vonden de informatie interessant en de opdrachten uitdagend. Ze hebben er de rest van de dag tussendoor in gelezen.” 

Raad je andere leerkrachten aan dit te doen?
“Ja, ik zou andere leerkrachten zeker aanraden om deel te nemen aan soortgelijke programma’s. Het draagt bij aan een praktische en boeiende leerervaring voor de leerlingen.”

Q&A Workshop Maak het met Techniek in de klas - Maak Het Met Techniek