PET Event 2024 voor Gooise leerlingen groepen 8

Op 14, 15 en 16 oktober 2024 vindt het Promotie Evenement Techniek (PET) plaats op College de Brink in Laren. Zo’n 500 basisschoolleerlingen van groep 8 uit het Gooi nemen hieraan deel. Binnenkort volgt er meer nieuws over de workshops en kunnen de scholen zich aanmelden.

Tijdens het PET-evenement volgen de leerlingen een dagdeel diverse workshops, georganiseerd door bedrijven en organisaties, waarbij ze zoveel mogelijk zelf aan de slag gaan met allerlei technische doe-activiteiten. Zij gaan op ontdekkingsreis in de 7 werelden van techniek: 7 afgebakende domeinen waarin Jet-Net & TechNet de technieksector heeft opgedeeld om de leerlingen een beeld te geven van de baan- en opleidingsmogelijkheden.

Op het gebied van techniek zijn grote personeelstekorten, mede door het stoffige imago dat aan het vakgebied kleeft. Door kinderen al vanaf het basisonderwijs op een leuke manier in contact te brengen met techniek, wil Sterk Techniekonderwijs het Gooi het leren en werken in de techniek aantrekkelijker maken.

Het PET is een initiatief van STO het Gooi en wordt uitgevoerd door Maak het met Techniek en wordt ondersteund door Jet-Net & TechNet. De workshops worden verzorgd door diverse bedrijven en de vmbo-scholen: College de Brink uit Laren, Hilfertsheem College uit Hilversum, Groot Goylant/Mediaschool uit Hilversum en Yuverta uit Naarden.

Meer informatie: Raymond Kok (projectleider STO het Gooi, 06-53298062, rkok@gsf.nl)

PET Event 2024 voor Gooise leerlingen groepen 8 - Maak Het Met Techniek