Oplevering uniek Bouwhuis

Woensdag 25 mei is de 26e Bouwhuis-woning opgeleverd. De woning aan de Erfgooierstraat 80 in Hilversum is nu toekomstbestendig en biedt de nieuwe bewoners een prachtig, duurzaam en volledig gerenoveerd (t)huis met een energielabel A. “Met het Bouwhuis-project investeren we in de toekomst van de leerlingen, het opleiden van bouwtechnische professionals en een toekomstbestendige woning. Een prachtig en duurzaam resultaat!”, aldus Ben Raven, projectleider bij de Alliantie.

Bouwhuis

Ruim 16 jaar geleden startte het ‘Bouwhuis’, op het ROC-terrein in Hilversum. De samenwerking tussen regionale vmbo-scholen, het mbo RocvA, aannemer Goois Bouwbedrijf, aannemer Bouwmensen en de Alliantie is uniek; zover bij de Alliantie bekend de enige in zijn soort in Nederland. Jaarlijks zijn er 2 ‘Bouwhuis’-projecten: één woning wordt gerenoveerd en verduurzaamd door leerlingen van het vmbo Hilfertsheem College én College de Brink uit Laren onder begeleiding van een mbo-student. Een tweede woning wordt toekomstbestendig gemaakt met een RocvA mbo-student en gevorderde leerlingen die een opleiding volgen bij Bouwmensen. Er lopen meestal drie leerlingen stage bij Goois Bouwbedrijf.

Ben Raven: ”Alle leerlingen brengen theorie in praktijk die niet verschilt van de werkelijkheid. Inmiddels hebben we meer dan 15 mbo-studenten, 3 leermeesters en 400 leerlingen in onze Bouwhuizen gehad. We kunnen dus rustig zeggen dat het Bouwhuis veel heeft betekend en nog steeds betekent voor de opleiding van veel jonge mensen in de regio Gooi en Vechtstreek.”

“Levensecht leren in een regionaal klaslokaal”

Het project Bouwhuis is één van de activiteiten van het project Sterk Techniekonderwijs het Gooi (STO) om het techniekonderwijs in samenwerking met het bedrijfsleven in de regio het Gooi te versterken. Leerlingen van College de Brink en het Hilfertsheem College worden ingezet in het Bouwhuis en worden door mbo-studenten en een leermeester van het Goois Bouwbedrijf begeleid. Voor de leerlingen van College de Brink zijn de werkzaamheden in het Bouwhuis een onderdeel van hun lesprogramma (renovatie). Raymond Kok, STO projectleider: “Levensecht leren in een regionaal klaslokaal”.

Samenwerkingsconvenant

Na de zomer start een nieuwe groep studenten met het toekomstbestendig maken van een woning. “Met  het ondertekenen van een 5-jarig samenwerkingsconvenant investeren alle partners: Goois Bouwbedrijf bv.,

Hilfertsheem College, College de Brink, mbo-college RocvA, Bouwmensen en de Alliantie in een duurzame toekomst voor leerlingen, het techniekonderwijs én duurzaam wonen. Ook bij de volgende 10 Bouwhuizen werken we met veel passie, professionaliteit en verbinding samen aan de toekomst!”, aldus Anne Oosterbaan, directeur van de Alliantie.

De drie studenten van Bouwmensen worden met een cadeaubon bedankt voor hun inzet en prestaties voor het Bouwhuis. V.l.n.r.: Ben Raven (De Alliantie Regio bedrijf), Ruud de Koning (Alliantie VGO vastgoed organisatie), Raymond Kok (projectleider STO het Gooi), Onno de Bondt (plv. directeur College De Brink), Gerdine Jongeneel (directeur Hilfertsheem College), Wesley Tromp, Thijs Hetema en Sheantrick Francisca. 
V.l.n.r.: Raymond Kok, Ruud de Koning (De Alliantie), Gerdine Jongeneel, Wesley Tromp, Thijs Hetema, Sheantrick Francisca en Roy Leijenhorst (Leermeester Goois Bouwbedrijf).
De ondertekening van het 5-jarig samenwerkingsconvenant met v.l.n.r.: V.l.n.r.: Gerdine Jongeneel (directeur Hilfertsheem College), Onno de Bondt (plv. directeur College De Brink), Anne Oosterbaan (regiodirecteur Alliantie Gooi en Vecht), Michelle Stevens (Bouwmensen), Camille Gorissen (MBO College Hilversum) en Sander Mulder (directeur Goois Bouwbedrijf).
De ondertekening is een feit! V.l.n.r.: Gerdine Jongeneel (directeur Hilfertsheem College), Onno de Bondt (plv. directeur College De Brink), Anne Oosterbaan (regiodirecteur Alliantie Gooi en Vecht), Camille Gorissen (MBO College Hilversum), Michelle Stevens (Bouwmensen) en Sander Mulder (directeur Goois Bouwbedrijf).
De leermeester, studenten en partners voor het zojuist opgeleverde 26e Bouwhuis. Op naar de volgende!
Oplevering uniek Bouwhuis - Maak Het Met Techniek