Oplevering 23e Bouwhuis

De oplevering op 9 december jl. van het 23e Bouwhuis in Bussum heeft dit keer vanwege corona zonder feestelijke afsluiting plaatsgevonden. Het 

resultaat is er zeker niet minder om, want het is een fraaie woning geworden. Sander Mulder van het Goois Bouwbedrijf en Ben Raven en Jos Kreijne van de Alliantie verdienen een groot compliment voor de begeleiding van de vmbo- en mbo-leerlingen die daardoor boven zichzelf zijn uitgestegen. 

Het Bouwhuis is al vanaf 2007 een succesvol project. In de lijn van de ambitie van Sterk Techniekonderwijs het Gooi is het een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen verschillende onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. Voor de vmbo- en mbo-leerlingen is het Bouwhuis een belangrijk onderdeel van hun opleiding. Bijkomend positief effect is dat door deze levensechte leeromgeving de leerlingen goed in beeld komen van het regionale bedrijfsleven. En dat heeft in menig geval al geleid tot een fantastische baan bij een van de bedrijven in de regio. 

Met de oplevering van dit Bouwhuis loopt het convenant van het project af. Gelukkig vinden alle samenwerkende partijen dat dit unieke project voortgezet moet worden. Niet zo lang geleden is dan ook door de Alliantie het officiële besluit genomen om het convenant met het Hilfertsheem College, College De Brink, MBO College Hilversum, Bouwmensen en het Goois Bouwbedrijf te verlengen. De feestelijke ondertekening zal door corona even op zich moeten laten wachten. 

We gaan in ieder geval “mooi voorwaarts”, aldus de directeur van De Alliantie.

Oplevering 23e Bouwhuis - Maak Het Met Techniek