Red de Noordpool met VR in de klas

Het is van 30 oktober t/m 5 november 2023 Nationale Klimaatweek. Een prachtig haakje om via VR op expeditie te gaan met de klas.

De aarde warmt langzaam op. Klimaatverandering noemen we dat. Een groot probleem dat nergens zo goed zichtbaar is als op de Noordpool. Daarom gaat een groep wetenschappers op expeditie om uit te zoeken hoe we de Noordpool kunnen redden. Er is nog ruimte voor een aantal expeditieleden…

Met het Arctic Explorer lespakket ga je op reis in je eigen klaslokaal. We nemen jullie met een VR-bril mee naar het hoge noorden, op 3.000 kilometer van je school. Je ziet met eigen ogen wat er op dit moment gebeurt met het ijs, de gletsjers en de dieren. √Čn ontdekt wat we kunnen doen om dit prachtige gebied te redden. Via de knoppen hieronder download je jouw lespakket, de VR-brillen en vind je meer informatie.

Reis je met ons mee?

Bestel het online lespakket van Prowise (BO), of het offline lespakket van Malmberg (VO & BO). Het lespakket voor groep 7 & 8 bevat vervangende lessen die aansluiten bij de methode Naut, Meander en Brandaan. Het lespakket is ook heel goed in te zetten als je werkt met andere methodes. Gratis, ook als je met andere methoden werkt.

Bekijk de introductiefilm.
Red de Noordpool met VR in de klas - Maak Het Met Techniek