Nieuwe website govmbo.nl

Om de stap naar het voortgezet onderwijs te zetten kunnen groep 8’ers kiezen uit verschillende schoolsoorten. Ongeveer 50% tot 60% van de basisschoolleerlingen gaat naar het vmbo. Op de website govmbo.nl vind je informatie over het voortgezet onderwijs in het algemeen en het vmbo in het bijzonder.

Lees meer over de profielen, de vakken en de mogelijkheden na het vmbo. Laat groep 8’ers zelf op onderzoek uitgaan met de Go VMBO game. Met de game leren basisschoolleerlingen spelenderwijs hoe het voortgezet onderwijs en het vmbo in elkaar zitten. Zo kunnen ze zich goed voorbereiden op de stap naar de middelbare school.

Studiekeuzegame

De Go VMBO game is een interactieve studiekeuzegame voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door deze game te spelen, ontdekken leerlingen hoe het vmbo in elkaar zit, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op hun niveau- en schoolkeuze. De Go VMBO game helpt de leerlingen hun talenten te ontdekken en laat zien op welke type voortgezet onderwijs zij met deze talenten het best tot hun recht komen. De game is gratis beschikbaar op govmbo.nl en ook gratis als app te downloaden via de App Store en Google Play Store.

Aandacht voor vmbo

Go VMBO is een initiatief van Stichting Platforms VMBO in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Go VMBO heeft als doel het vmbo positief onder de aandacht te brengen en (toekomstige) leerlingen, ouders en docenten de nieuwe ontwikkelingen in en rond het vmbo te laten zien en beleven.

Nieuwe website govmbo.nl - Maak Het Met Techniek