Naar buiten met de klas!

Buitenlessen en natuuronderwijs op school zijn lang niet altijd meer vanzelfsprekend. Terwijl hiermee het natuurbesef bij kinderen wordt gestimuleerd. Natuur en de vrijheid om buiten te bewegen, is belangrijk voor kinderen. Door natuuronderwijs, natuureducatie of natuurbeleving stimuleer je bovendien milieubewust gedrag bij kinderen.

Om docenten in het primair en voortgezet onderwijs aan te moedigen en te ondersteunen heeft IVN Natuureducatie buitenlessen ontwikkeld. Dat zijn geen theoretische lessen maar interactieve natuurlessen waarin zelf ontdekken, verkennen en beleven centraal staat. 

IVN maakt het voor scholen en leerkrachten makkelijk en leuk om met duurzaamheid en natuureducatie aan de slag te gaan. Zo zijn er begeleide activiteiten om met de klas erop uit te gaan, campagnes en materialen om zelf aan de slag te gaan en de fysieke vergroening van de school, voor meer natuur in de klas en op het schoolplein. Zo geef je als docent jouw leerlingen de mogelijkheid de wereld van natuur en verduurzaming zelf te ontdekken. Ook dit hoort bij (de 7 werelden van) techniek.

Naar buiten met de klas! - Maak Het Met Techniek