Mavo-challenge Sunny Bike Storage

Ontwerp een groene, duurzame fietsenstalling op jouw school! Zo luidt de opdracht van de nieuwste challenge. Dit keer is de opdrachtgever Solar Partners uit Naarden. Zij willen een nieuw product voor scholen ontwikkelen: de fietsenstalling met zonnepanelen.

De challenge vindt plaats tussen september en december 2023 en wordt afgesloten met een grote finale waar leerlingen van de deelnemende scholen hun ontwerp aan Solar Partners presenteren. Mavo-docenten kunnen hier een handleiding vinden.

Jaarlijkse uitdaging

Sinds 2021 organiseert STO het Gooi jaarlijks een challenge voor alle mavo-leerlingen uit het Gooi. De challenge helpt docenten bij de vormgeving en inrichting van een praktijkgericht programma dat sinds 1 augustus 2024 als erkend keuzevak op iedere mavo-school in Nederland aangeboden mag worden. Kenmerk van de challenge is dat de leerlingen een levensechte opdracht van een regionale opdrachtgever moeten uitvoeren. In 2021 was de opdrachtgever bouwbedrijf Intersell BV uit Naarden. De opdracht was om een ontwerp te maken met bijbehorende oplossingen voor het renoveren en verduurzamen van een portiekflat. In 2022 was de opdrachtgever Gemeente Hilversum die de leerlingen uitdaagde om een ontwerp te maken van een ontmoetingsplek voor jong en oud aan de oostkant van het station.

Bekijk het introductiefilmpje.
Mavo-challenge Sunny Bike Storage - Maak Het Met Techniek