Maak het met Techniek Quiz: de inschrijving is geopend!

Techniekdagen Gooi en Vechtstreek organiseert de Maak het met Techniek Quiz op 22 april 2021 via livestream. Vmbo-leerlingen in de onderbouw en bovenbouw uit het Gooi kunnen hieraan deelnemen als afsluiter van de Techniekdagen in de LOB-lessen techniek.

Op 15 maart zijn de betreffende scholen op de hoogte gesteld van de, vanwege corona, alternatieve Techniekdagen. Met behulp van een menu kunnen de docenten de LOB-lessen inplannen en zich voor 1 april aanmelden voor de quiz. 

Doel van de quiz

Het doel van de Maak het met Techniek Quiz is om jongeren te laten kennismaken met het brede werkveld van techniek. Aan de hand van de 7 werelden van techniek krijgen de deelnemers 21 quizvragen. De vragen worden ingeleid door filmpjes die bij het regionale bedrijfsleven zijn gemaakt. Jongeren uit het werkveld hebben hierin een centrale rol. Een enthousiaste quizmaster begeleidt de deelnemers tijdens de quiz die plaatsvindt via een livestream. Er zijn vier sessies van een uur waarbij de deelnemers kans maken op het winnen van een bokaal. Aan het eind van de dag kunnen ook anderen deelnemen aan de quiz. Er volgt een aparte inschrijflink voor ouders, docenten, bedrijven en geïnteresseerden.

Meer informatie voor vmbo-docenten, zoals hoe je je klas voorbereidt op de quiz, vind je hier.

We wensen de deelnemers veel speelplezier!

Maak het met Techniek Quiz: de inschrijving is geopend! - Maak Het Met Techniek