Leerlingen over hun Technolab-ervaring

Nuna, Meike, Hugo en Olivia uit groep 7 van De Binckhorst – St. Jan uit Laren waren met hun juf Demi bij het Technolab van College de Brink. De leerlingen waren nog niet eerder op College de Brink geweest. Ze vertellen wat ze ervan vonden en maakten er zelfs een tekening bij!

Wat was jouw indruk van de school?

“Van buiten was het wat minder maar binnen was het geweldig!”, “Bij het Technolab was het heel mooi”, “Ik vond het van buiten best wel mooi maar van binnen nog mooier”, “Ik vond de Brink leuk. Alles wat we hadden gezien in de technieklokalen was zelfgemaakt”

Wat viel je op aan het Technolab-lokaal?

“Veel elektrische apparaten en er was veel ruimte”, “Het zag er heel vrolijk uit en veel kamers met veel ruimte”.

Wat vond je van de uitleg van de opdrachten?

“Een goede uitleg en ik snapte het ook”, “Uitleg vond ik een beetje onduidelijk maar wel leuk”, “In eerste instantie was de uitleg saai, maar de opdrachten waren superleuk”, “Bij mij vond ik de uitleg goed maar werkte niet alles”.

Wat vond je van de opdracht Cospaces (met de MBot-auto)?

“Heel leuk! Ook wel moeilijk maar uiteindelijk werkte het wel. Ik geef een 9,4”, “Heel leuk ik geef een 8,5”, “Ik vond het wel leuk maar ik had het al een keer gedaan. Ik geef een 8,5”, “Mijn cijfer is een 8”.

Wil je ook een ander Technolab bezoeken?

“Ja! Ik vind het heel leuk en leerzaam en geweldig om met computers te kunnen werken”, Ja, omdat het leuk is om te werken met verschillende proefjes”, “Ja heel graag want ik hou van elektrische spullen, heel interessant”, “Ja, ik zou het leuk vinden omdat ik elektrische dingen leuk vind”.

Wil je zelf nog iets vertellen over het bezoek?

“Met de rondleiding in het technieklokaal vond ik het leuk om langs de bouwwerken te lopen”, “Ik vond het een geweldige plek maar ik wil er zelf niet naartoe”, “Ik vond het leuk om al dat apparatuur te zien in de zaagkamer”, “Ik vind het leerzaam en leuk. Ik vond de VR het leukst van alles wat we hebben gedaan. Je mocht je eigen wereld maken”.

Leerlingen over hun Technolab-ervaring - Maak Het Met Techniek