Leerlingen op missie tijdens Dutch Media Week

Van 2 tot en met 6 oktober grepen meerdere po- en vo-leerkrachten de kans om met hun leerlingen een kijkje te nemen of een workshop te volgen op Nederlands grootste mediafestival Dutch Media Week.

Sterk Techniekonderwijs het Gooi organiseerde in samenwerking met de Dutch Media Week een mediaworkshop voor basisschoolleerlingen. Bijna 200 leerlingen van basisscholen uit Bussum, Huizen en Hilversum volgden de mediaworkshop op het Mediapark in Studio 22, de grootste studio van Europa, waar onder andere The Voice en Idols zijn opgenomen. De belangrijkste facetten van een televisieopname kwamen aan bod. De kinderen vonden het reuze interessant.

Wie wil er als eerst in de SpaceBuzz?

SpaceBuzz-raket

Ook vmbo-leerlingen van College de Brink volgden mediagerelateerde workshops van professionals. Zo bezochten leerkrachten Media, Vormgeving & ICT (MVI) Linda Pieke en Pascal Teuling met zes leerlingen uit leerjaar 3 Beeld & Geluid voor een kijkje achter de schermen van een podcast op 3 oktober. Voordat ze dat deden mochten de leerlingen op ruimtemissie in de SpaceBuzz. Een zogenoemd ‘XR-onderwijsprogramma waarbij kinderen in de huid kruipen van astronauten om te ontdekken hoe mooi maar kwetsbaar onze planeet is’. Het programma bevat een levensechte ruimtemissie in de SpaceBuzz-raket met behulp van virtual reality. De leerlingen waren onder de indruk, maar ook een beetje misselijk.

Ready for take off…

Game design-workshop

Op 4 oktober volgden vijf MVI-leerlingen uit leerjaar 4 een workshop Fotografie. Linda: “Het gaan om leerlingen die het keuzedeel fotografie hebben gekozen. Ze slaan hiermee twee vliegen in een klap, want ze kunnen de foto’s gebruiken voor hun keuzedeel”. Zestien leerlingen van leerjaar 4 namen deel aan een Game Design-workshop van het MBO College Hilversum Locatie Mart Smeetslaan (ook op het Mediapark). Daar werden ze hard aan het werk gezet. Voor meerdere Gooise leerlingen verruimde de Dutch Media Week op meerdere manieren hun blik op media en de hieraan gekoppelde beroepen.  

De mediaworkshop voor basisschoolleerlingen in Studio 22.
Leerlingen op missie tijdens Dutch Media Week - Maak Het Met Techniek