Leerlingen kunnen levensecht leren dankzij project Bouwhuis

Woensdag 20 december a.s. om 13.15 uur wordt het Bouwhuis opgeleverd aan de Hoge Larenseweg 311. Het is het 29e huis dat met hulp van studenten wordt verbouwd sinds de start van het project in 2006.

In september 2023 is gestart met het verbouwen en verduurzamen van de Hoge Larenseweg 311 samen met leerlingen van Hilfertsheem College uit Hilversum en College de Brink uit Laren onder leiding van projectleider Lucas Schippers van het MBO RocvA en Leermeester Roy Leijenhorst van Goois Bouwbedrijf.

Bijzonder is dat de installaties gas, water en cv zijn uitgevoerd door studenten die een BOL-opleiding volgen via het MBO College in Hilversum. Jaap de Graaf van Installatiemensen in Bussum is hiervoor de initiator. De studenten Installatiemensen zijn begeleid door de leermeesters Willem Vlaanderen en Ravidra Serier. De studenten van alle scholen hebben goed werk geleverd aan de toekomstbestendige woning die ook nog een mooi energielabel heeft.

Het Bouwhuis project, dat in 2006 van start is gegaan, is een samenwerking tussen woningcorporatie de Alliantie, Gooi’s Bouwbedrijf, College de Brink, Hilfertsheem College, MBO College Hilversum, Installatiemensen Bussum en opleidingsbedrijf Bouwmensen Gooi- en Vechtstreek. De Alliantie Gooi en Vechtstreek stelt al 17 jaar woningen beschikbaar en maakt het financieel mogelijk om het breed levensecht leren en dit project in deze regio in stand te houden. Door -inmiddels- twee woningen per jaar te renoveren, maken ze met elkaar het doel “leren in de praktijk” mogelijk. Ook is het een uitgelezen manier om jongeren enthousiast te maken voor de bouw, een van de doelstellingen van Sterk techniekonderwijs het Gooi.

Leerlingen kunnen levensecht leren dankzij project Bouwhuis - Maak Het Met Techniek