Lancering dé techniekopleiding van het Gooi

Op donderdag 23 november 2023 heeft College de Brink dé techniekopleiding van het Gooi gelanceerd: Duurzaam Techniek Onderwijs (DTO). Een unieke opleiding voor Nederland die tot stand is gekomen door goed te luisteren naar het bedrijfsleven, de leerlingen en het MBO.

In september 2023 zijn er 35 leerlingen gestart met deze nieuwe opleiding in leerjaar 3. In leerjaar 1 en 2 krijgen alle leerlingen van College de Brink de mogelijkheid om kennis te maken met wat DTO allemaal te bieden heeft.

Aantrekkelijke opleiding

In leerjaar 3 worden de basisvaardigheden aangeleerd van zowel BWI (Bouw, Wonen en Interieur) als die van PIE (Produceren, Installeren en Energie). Eind leerjaar 3 maken de leerlingen een keuze uit de nieuwe uitstroomprofielen: 

  • Smartbuilder
  • Duurzame bouwer
  • All Rounder 
  • Specialist

Belevingswereld jongeren

De brede technische basis met zowel BWI als PIE maakt het voor de leerling een aantrekkelijke opleiding. Ze gaan in leerjaar 3 aan de slag met een aantal projecten, waaronder het maken van een mini tafelvoetbalspel. In plaats van het vervaardigen van bijvoorbeeld een kozijn. Zo stapt College de Brink met DTO echt in de belevingswereld van de leerlingen, in het nu! Ook gaan de leerlingen een mini vuurkorf maken die ze met een lasercutter kunnen personaliseren. Creativiteit en personaliseren binnen DTO is erg belangrijk. Dat maakt het werken binnen de techniek natuurlijk hartstikke leuk.

Nieuw technieklokaal

In het nieuwe lokaal, een grote ruimte in plaats van meerdere kleine ruimtes, kunnen de leerlingen een versleten pipowagen renoveren of een Tiny House voorzien van elektriciteit en andere, duurzame, technieken. Een groot lokaal biedt ruimte om de rust op te zoeken om te werken en om de leerling beter te kunnen bedienen.

Breed geschoolde leerling

Zowel het bedrijfsleven in het Gooi als het MBO willen liever breder geschoolde leerlingen binnen de techniekbranche. College de Brink heeft daarop geanticipeerd en zo is DTO tot stand gekomen. Voor het opzetten van deze nieuwe opleiding heeft het ministerie van OCW College de Brink toestemming gegeven.

Lancering dé techniekopleiding van het Gooi - Maak Het Met Techniek