Proceon sluit zich aan bij STO het Gooi

We zijn zeer verheugd om Proceon welkom te heten als samenwerkingspartner van STO het Gooi. “Het is een mooi voorbeeld van hoe we elkaar kunnen versterken in het po en vo onderwijs. We kunnen echt wat voor elkaar betekenen”, zegt Proceon-bestuurder Marieke Doddema.

Op de Proceon-basisscholen wordt op verschillende manieren tijd besteed aan techniekonderwijs. Marieke: “Elke school geeft op een eigen manier invulling aan het curriculum. Op sommige scholen kunnen de scholieren in een echt technieklokaal aan de slag. Bijvoorbeeld Avonturijn in Hilversum heeft een heel mooi atelier waar ze onder meer hout bewerken. De Zevensprong in Eemnes is heel actief met ict en robots. Ze hebben ook wel eens de LEGO League gewonnen. Dikwijls gebruiken ze van die elektriciteitspakketjes op scholen. Als de leerlingen de stroomkring goed bouwen gaat er een lichtje aan. En zo heb je van alles, afhankelijk van de situatie en mogelijkheden. En voor ons is het Technolab op het Hilfertsheem College natuurlijk reuze interessant.”

Technolab Hilfertsheem

Proceon doet actief mee aan het Maak het met Techniek-project door middel van het Technolab Hilfertsheem. Marieke: “Er is al nagedacht over het aanbod, dus je hoeft als leerkracht niks meer voor te bereiden. Je moet er wel naartoe maar hiermee wordt de wereld weer een stuk groter voor de kinderen. Dat zijn wel heel mooie dingen. Al is het ook wel filteren voor de scholen want er komt veel op hun af. De uitdaging die we met elkaar in de regio hebben is dat we zorgen dat techniekonderwijs voor alle doelgroepen geschikt is. Voor de praktische kinderen, de kinderen die juist heel creatief denken en voor hen die echt technisch zijn in hun denken. Dat er voor iedereen wat bij zit, zodat we al die kinderen stimuleren op het gebied van techniek.”

Proceon sluit zich aan bij STO het Gooi - Maak Het Met Techniek