Huizermaat wint de Happy Building Challenge!

Tijdens de online finale van de Happy Building Challenge op 9 december zijn de winnaars bekend gemaakt. Elisa, Dominique, Zoey, Olivia en Doris van De Huizermaat in Huizen wonnen de eerste prijs met hun plan voor een renovatie van de flat die duurzaam en veiliger is geworden en een betere uitstraling heeft gekregen, waarbij is geluisterd naar de ideeën van de bewoners. Op de site van de Uitvinders staat het winnende project omschreven en een filmpje van de presentatie van de Huizermaat-leerlingen.

De tweede prijs ging naar Charlotte en Jord van het Roland Holst College. De derde prijs is gewonnen door Enzo, Steijn, Dario en Sara van De Fontein en de vierde prijs was voor Diego, Sven en Luka van het Lucent College. De vier scholen ontvangen een schoolbeker en de prijswinnaars winnen een virtual reality bril (VRi Evolution S3). Tevens krijgt iedere deelnemer een Maak het met Techniek-keycord met oplaadkabel.

Met de challenge Happy Building, daagde Sterk Techniekonderwijs het Gooi mavo-leerlingen uit een duurzaam, veilig en comfortabel appartement te ontwerpen. 212 mavoleerlingen van vijf verschillende middelbare scholen in ’t Gooi gingen de afgelopen maanden de challenge met elkaar aan. Woningcorporatie De Alliantie stelde een appartement in Hilversum als voorbeeld ter beschikking. Dik van Enk, directeur van Bouwbedrijf Intersell ondersteunde de jongeren in het proces met een spreekuur en een gastles. Happy Building is mede-georganiseerd door De Ontdekhal.

Gefeliciteerd allemaal!

Huizermaat wint de Happy Building Challenge! - Maak Het Met Techniek