Hoe vordert de Happy Building-bouwchallenge?

De challenge Happy Building voor mavo-leerlingen uit de regio nadert haar ontknoping. De leerlingen, van de vijf scholen met in totaal 212 leerlingen, hebben nog tot en met 26 november de tijd om hun oplossing voor het renoveren van een portiekflat in te zenden.

De opdracht is om de flat duurzamer, veiliger en comfortabeler te maken, waarbij ook de omgeving mag worden betrokken. Op 9 december vindt de Grand Finale plaats waar vijf van te voren geselecteerde groepen hun oplossingen mogen presenteren aan een vakjury onder voorzitterschap van Dik van Enk, directeur van Intersell BV. 

Breng je stem uit

Op de inzendingen, die binnendruppelen, kan ook gestemd worden. Ga daarvoor naar de website van De Uitvinders. Deze publieksstemmen neemt de vakjury mee in zijn keuze voor de prijswinnaars. 

Gastles van Dik

Op verzoek van een van de scholen, het Lucent College uit Hilversum, gaf Dik van Enk een gastles om de leerlingen verder op weg te helpen. Ook is een online spreekuur georganiseerd, waarin leerlingen technische vragen aan Dik konden stellen. Met name leerlingen van de Huizermaat uit Huizen hebben daar gretig gebruik van gemaakt. De challenge heeft ook het nieuws in de regio gehaald.

De gastles van Dik van Enk van Intersell BV.
Hoe vordert de Happy Building-bouwchallenge? - Maak Het Met Techniek