Hier vind je W&T-lesbrieven en -werkbladen

Wetenschap en techniek (W&T) krijgen steeds meer aandacht in het Noord-Hollandse onderwijs. Vandaar dat de Techportal-website een flinke opknapbeurt heeft gekregen. Voortaan kun je hier nog meer inspiratie vinden voor W&T-lessen en contextrijk onderwijs.

Bij het nieuwe Techportal.nl draait alles om ‘leren denken als een doener’. Het doel is het plezier van ontwerpen en maken versterken in elk klaslokaal van de provincie. Laat je inspireren met nieuwe lessen, evenementen en voorbeelden uit de praktijk.

101 lesbrieven

In de nieuwe TechPortal database vind je maar liefst 101 lesbrieven en werkbladen. Je kunt filteren op groep, wereld van techniek, kerndoel en soort les. Ontdek lesmateriaal waarmee je de thema’s in jouw klas kunt verrijken. Download gratis maakopdrachten en ga aan de slag met onderzoekend en ontwerpend leren! Naar de database.

De opdrachten

Welk soort opdrachten je kunt verwachten? Bijvoorbeeld: Waterdicht of niet? Als de kinderen na een regenachtige ochtend in de klas zijn, vraag dan eens wie er nu met natte kleding in de klas zit. Wie had er een regenjas bij zich? Hield de jas je goed droog, of liet de jas na een tijdje toch water door? De kinderen bedenken en doen allerlei proeven om de effectiviteit van regenjassen te onderzoeken. Soms kun je de opdracht inleiden met een filmpje zoals je hieronder kunt zien bij de opdracht Escaperoom Oerkrachten van de natuur.

Bekijk het filmpje van de opdracht Escaperoom Oerkrachten van de natuur.
Hier vind je W&T-lesbrieven en -werkbladen - Maak Het Met Techniek