Het is leuk om uitvoerder te zijn

Rick Perisutti (28) is als uitvoerder in de wegenbouw in dienst bij het bedrijf Dura Vermeer Infra Regio Noord West. Rick: “Ik denk dat heel veel mensen niet weten wat ons werk precies inhoudt. Daarom rollen ze er niet zo snel in. Terwijl het harstikke leuk werk is!”

Als kind leek het Rick al leuk om met grote machines te werken. Dat kan als je grondwerker of stratenmaker wordt. “Mijn opa en zijn drie broers waren alle vier stratenmaker. Mijn opa werd op een gegeven moment uitvoerder en gaf leiding aan de rest van het groepje. Mijn vader begon op zijn zestiende als hulp bij mijn opa en is de kant opgegaan van de grond-, weg- en waterbouw. Zo ben ik dit vak in gerold.” Rick leert er nu voor om uitvoeder te worden.

Wat doet een uitvoerder?

Rick: “Als uitvoerder heb ik de leiding over wegenbouwprojecten. Ik moet ervoor zorgen dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd en dat de materialen er op tijd zijn. Nu ben ik in Haarlem Schalkwijk bezig met een nieuwe wegconstructie. Dat is een groot gemeentelijk project. We halen het zand weg en er komt betonkorrel als wegfundering voor terug. Er komen twee rioolstelsels waardoor het vuile water gescheiden is van het hemelwater, een hele nieuwe constructie dus. Daarna maken wij een nieuwe weginrichting met parkeerplaatsen, een groenstrook en een stoep.”

Wat vindt Rick zo leuk aan dit werk?

Rick is erg enthousiast over zijn werk als uitvoerder. “Je draagt echt iets bij aan de totstandkoming en bent er van begin tot het eind bij betrokken. Het is leuk om alle partijen bij elkaar te brengen om een eindproduct af te leveren. Ook moet ik ervoor zorgen dat we binnen de kosten blijven. Ik krijg geld mee van de baas waar we het voor moeten maken. En het liefst voor minder natuurlijk.”

Welke opleiding deed Rick?

Na de mavo deed Rick de opleidingen tot grondwerker, stratenmaker en voorman op de mbo-opleiding SPG Noord-Holland. Hij zit nu in zijn laatste jaar voor uitvoerder mbo niveau 4.

Het is leuk om uitvoerder te zijn - Maak Het Met Techniek