Happy Building-presentatie bij De Alliantie

Op 30 maart 2022 waren de winnaars van de Happy Building Challenge te gast bij woningcorporatie De Alliantie in Hilversum, een van de partners van het project, om hun winnende idee aan de directie te presenteren.

De derdejaars mavoleerlingen van De Huizermaat in Huizen – Elisa, Dominique, Zoey, Olivia en Doris – ontvouwden hun plannen op een zeer heldere manier. Het goed luisteren naar de wensen van de bewoners en dit vertalen in oplossingen evenals het betrekken van de omgeving bij de plannen, oogstten veel waardering. Dit werd door de directie als een ontwikkelpunt voor De Alliantie geduid.

Werken bij een woningcorporatie

Tot slot waren de leerlingen erg geïnteresseerd in de achtergronden van de directieleden en hun motieven om bij een woningcorporatie te werken. Kortom, het was een zeer geslaagde ontmoeting tussen een maatschappelijk geëngageerde organisatie en de jongere generatie.  

Happy Building Challenge

Met de challenge Happy Building, daagde Sterk Techniekonderwijs het Gooi mavo-leerlingen uit een duurzaam, veilig en comfortabel appartement te ontwerpen. Op 9 december 2021 wonnen de leerlingen van de Huizermaat de eerste prijs met hun plan voor de renovatie van een flat in Hilversum die duurzamer en veiliger is geworden. Er deden 212 mavoleerlingen van vijf verschillende middelbare scholen in ’t Gooi aan mee. Woningcorporatie De Alliantie stelde een appartement in Hilversum als voorbeeld ter beschikking.

Happy Building-presentatie bij De Alliantie - Maak Het Met Techniek