Gooise Praktijkschool in het nieuws

Onder veel belangstelling van de pers opende de Gooise Praktijkschool in Hilversum zijn vernieuwde afdeling Techniek op vrijdagmiddag 28 oktober.

De afdelingen Metaal, Motorvoertuigen en Hout zijn geheel vernieuwd. Door de verbouwing, die voor de zomervakantie begon, zijn de nieuwste technieken beschikbaar en kan het onderwijs nog beter vormgegeven worden. Hierdoor hebben de leerlingen meer en betere kansen op de arbeidsmarkt. Een aantal jaren geleden is de afdeling Fietstechniek al vernieuwd.

Goed opgeleide vaktechnici

De verbouwing is mede mogelijk gemaakt door subsidies van Sterk Techniekonderwijs het Gooi, een samenwerking tussen verschillende onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven binnen de regio. Projectleider Raymond Kok: “Met deze vernieuwde afdeling Techniek komen techniektalenten op de Gooise Praktijkschool nog beter tot ontplooiing én sluit het onderwijs naadloos aan op de behoeftes van de arbeidsmarkt. Goed opgeleide vaktechnici zijn de motor van de samenleving!”

Journalist Stefan Van Hees van de Gooi en Eembode was aanwezig bij de opening en heeft dit artikel geschreven. Tijmen Hoes publiceerde onderstaand artikel in de Gooi- en Eemlander.

Gooise Praktijkschool in het nieuws - Maak Het Met Techniek