Geslaagde VMBO Techniekdagen!

De VMBO Techniekdagen Gooi- en Vechtstreek van 7 tot en met 10 maart 2022 zijn geslaagd! 871 leerlingen VMBO KBB/GTL en 47 begeleiders maakten kennis met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek.

Vanaf oktober 2022 kunnen vmbo-scholen zich weer inschrijven voor de volgende editie die van 13 t/m 17 februari 2023 wederom plaatsvindt op de locaties Bouw- en Installatiemensen Gooi en Vechtstreek en MBO Hilversum.

Resultaten en inzichten

Eén van de doelen van de techniekdagen is om leerlingen een beter (en vooral breder) inzicht te geven in de mogelijkheden van techniek en om de interesse bij de leerlingen aan te wakkeren voor technische beroepen of opleidingen. Uit een enquête onder 200 leerlingen van 12 scholen bleek dat 75% van de leerlingen een beter beeld heeft gekregen van de mogelijke technische opleidingen en beroepen. 35% van de deelnemers heeft meer interesse gekregen in een technische opleiding of beroep. Download hier de evaluatie voor meer resultaten en inzichten.

Keuze uit allerlei workshops

De leerlingen gingen door middel van allerlei workshops anderhalf uur actief aan de slag met techniek en technologie op de locaties Bouw- en Installatiemensen Gooi en Vechtstreek en MBO Hilversum in Bussum. Er was keuze uit verschillende activiteiten, zoals een workshop over de constructie van een brug, ICT, 3D Printing, productietechnologie in de metaal, laboratoriumtechniek, technische hulpmiddelen in de zorg, de techniek achter medicijnen en het programmeren van robots. Ook konden leerlingen aan de slag met podiumtechniek, was er een escaperoom met opdrachten uit de installatie- en bouwtechniek en maakten ze zelf een graphics interchange format (gif).

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven

De Techniekdagen zijn onderdeel van Sterk Techniekonderwijs het Gooi die, met het platform Maak het met Techniek, alle kinderen uit het Gooi hun talent voor techniek wil laten ervaren. Tijdens de Techniekdagen krijgen jongeren inzicht in de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. De dagen worden jaarlijks georganiseerd door een samenwerking van enthousiaste mensen uit technisch bedrijfsleven, mbo-, vmbo-onderwijs, overheid en brancheorganisaties die de techniek een warm hart toedragen. De Techniekdagen zijn aangesloten bij Tech your Talent. Voor meer informatie: mail naar marleen@skriva-ondernemen.nl, projectleider Techniekdagen Gooi en Vechtstreek.

Bekijk het filmpje!
Geslaagde VMBO Techniekdagen! - Maak Het Met Techniek