Geef je meiden op voor Girls Day!

Er zijn niet genoeg meiden die op de hoogte zijn, laat staan enthousiast kunnen worden, van een opleiding en werk in de gebouwde omgeving. Daarom organiseert Bouwmensen Bussum op donderdag 24 en vrijdag 25 november a.s. een Girls Day op de locatie van de Gebouwde Omgeving Bussum. Sterk techniekonderwijs het Gooi (STO) steunt dit initiatief.

Zo’n 20 à 25 vmbo-meiden kunnen twee dagen kennismaken met toffe, aansprekende activiteiten uit de beroepspraktijk. Het gaat om meiden uit klas 4 die graag hun handen laten wapperen, probleemoplossers, die creatief zijn, goed kunnen communiceren, nieuwsgierig zijn ingesteld, klantgericht denken, echte samenwerkers zijn en/of getriggerd worden door de maatschappelijke opgaves voor de energietransitie en de klimaatdoelstellingen. Eventueel zijn meiden uit klas 3 ook welkom als dat volgens school bijdraagt in de ondersteuning van hun beroepskeuzes.

Oriëntatie op de toekomst
Ken je leerlingen die bij dit brede profiel passen, die belangstelling hebben om mee te doen aan een leuke doe-activiteit en bij wie het in het schoolrooster past om 24 en 25 november buiten school bezig te zijn met hun oriëntatie op hun toekomst, geef ze op bij Michelle Stevens. Informeer je mentoren, coaches, techniekdocenten en maak ze enthousiast voor deze Girsl Day! Met eventuele vragen of opmerkingen kun je terecht bij Michelle Stevens (m.stevens@bouwmensen-bussum.nl of 06 8239 5675). Per vmbo hebben we plek voor één meisje, maar mocht je meer belangstellenden hebben, neem dan vooral even contact op.

Het programma
Start:                 24 november en 25 november om 8.30 uur
Afsluiting:        24 november om 15.00 uur en 25 november om 14.30 uur, inclusief de afsluiting met een high tea voor de meiden en hun ouders waar de dames de resultaten van hun activiteiten aan hun ouders showen en we wat vooroordelen over werken in de techniek laten sneuvelen.

Wij kijken uit naar twee leuke dagen en een goeie workshop en hopen jouw leerling, jou en/of je belangstellende collega’s te mogen begroeten op 24 en 25 november!

Geef je meiden op voor Girls Day! - Maak Het Met Techniek