Ga samen met André Kuipers op expeditie naar Mars!

Space Challenge – Expeditie Mars zit vol wetenschap, techniek en verhalen uit de fascinerende wereld van de ruimtevaart. Daarnaast kun je live meespelen via de app van Zapp en verdien je elke aflevering een unieke space patch.

Expeditie Mars

In zeven afleveringen komen we elke week een stap dichter bij onze eindbestemming en krijgen we daarmee een kijkje met wat er in de toekomst ooit echt gaat gebeuren: de eerste mens op Mars. Zo bereiden we ons in aflevering één voor op de lancering, nemen we in aflevering twee een kijkje in het International Space Station, zetten we in aflevering vijf voet op de Maan en landen we in aflevering zeven – als alles goed gaat – op Mars. Maar hoe zal dat zijn? En waarom gaan we daarnaartoe?

Augmented reality 

Vanuit onze studio – die ingericht is als mission control room – vertelt André Kuipers ons alles over wat er komt kijken bij deze bijzondere ruimtereis met tal van voorbeelden vanuit zijn eigen ervaring en verschillende proefjes en experimenten. Om het verhaal tot leven te brengen, maken we gebruik van augmented reality. Het dak van de studio is volledig virtueel, kan open en geeft ons een kijkje in het heelal met oneindige mogelijkheden.  

Space Challenge crew

Om te ervaren wat je als mens moet kunnen om een reis naar Mars te maken, hebben we onze eigen crew: actrice en presentatrice Stephanie van Eer, YouTuber en presentatrice Marije Zuurveld en acteur en presentator Nizar El Manouzi die elke aflevering een uitdaging aan gaan.

Zo maken ze een paraboolvlucht waarin ze gewichtloosheid ervaren, ondergaan ze een helmduik in een diep watertank om te trainen voor een ruimtewandeling en worden ze gedropt op de Etna waar echte astronauten in opleiding worden getraind voor een mogelijke missie naar Mars.

Astronautenkennis

Bij alleen kijken blijft het niet! De hele familie wordt uitgedaagd om via de app van Zapp mee te doen met de TEST. Elke aflevering wordt hiermee je astronautenkennis getest en maak je kans op één van de zeven unieke space patches die speciaal voor het programma zijn ontworpen. Bovendien wint de allerbeste speler thuis een meet & greet met André Kuipers op school!  

Space Challenge – Expeditie Mars is vanaf zaterdag 5 november iedere week te zien om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp. Serie voorbij? Terugkijken kan hier.

Ga samen met André Kuipers op expeditie naar Mars! - Maak Het Met Techniek