Feestelijke Techniekdagen Gooi en Vechtstreek

Van maandag 29 januari t/m donderdag 1 februari 2024 namen ruim 1160 vmbo KBB- en GTL-leerlingen uit de Gooi en Vechtstreek deel aan de Techniekdagen. Elke bezoekende school kreeg tijdens een welkom te horen wat de bedoeling was waarna een confettikanon het feestje inluidde!

Leerlingen van dertien scholen uit de regio konden tijdens hun sessie vier workshops van elk ca. 20 minuten kiezen. Waren de stoelen vol, dan probeerden ze het een station verder. De workshops gingen over: ICT (leren programmeren), bouwkunde (bouwtekenen in perspectief), zorgtechnologie, groen schoolplein ontwerpen, robot bouwen, autocheck doen, virtueel lassen, de VR-wereld ontdekken, podiumtechniek en meer. De populairste workshop? Dat was de Escaperoom over de bouw van gastheer Bouwmensen.

Dus dit is allemaal techniek?!

Gedurende vier dagen konden de leerlingen op de locatie Bouw- en Installatiemensen Gooi en Vechtstreek in Bussum ervaren welke mogelijkheden er zoal zijn in leren over en werken in de techniek. Oei, de sirene gaat, dat betekent dat het weer tijd is om van workshop te wisselen!

Virtueel lassen door het MAKE Center.

Om metaal te leren lassen komt – wat betreft veiligheidseisen – best veel kijken. Met virtueel lassen kun je het op elke plek leren. En heel precies! Deze workshop werd gegeven door Het MAKE Center, een initiatief van ROC Midden Nederland en OBM Midden Nederland. Het is een publiek-private samenwerking met metaalbedrijven in deze regio, gericht op de instroom, de opleiding en de bijscholing van personeel voor de maakindustrie.

De ‘Groen en Techniek’- workshops werden gegeven door Yuverta Houten en Aeres MBO Almere. Zo leerden de bezoekers een groen schoolplein ontwerpen. Dat was niet eens zo makkelijk. Want hoe begin je? En waar houd je rekening mee?

Met een opleiding Bouwkunde bij ROC Amsterdam/MBO College Hilversum leer je onder meer open perspectieftekenen, 3d-tekenen in ScatchUp en plattegronden schetsen. Leerlingen van Groot Goylant krijgen een voorproefje en ze vinden het leuk om te doen. Maar het leukst vonden ze tot dan toe de Escaperoom over de bouw.

Feestelijke Techniekdagen Gooi en Vechtstreek - Maak Het Met Techniek