Er staan nieuwe Technolab-workshops op het menu!

Als je een workshop bij een technolab wil boeken, ga je naar onze site. Deze pagina biedt een menu aan workshops die je met groep 7/8 kunt doen. En er zijn nieuwe workshops bijgekomen. Zien we jullie snel?

We geven je alvast een tipje van de sluier wat betreft de nieuwe workshops.

It’s All-in the Game: pinball machine

Bij Groot Goylant kun je op een aantal dinsdagochtenden een flipperkastspel (pinball machine) maken met een eigen thema. Als je een topscore bereikt komt er een geluid en gaan lampen knipperen. En dit ga jij zelf programmeren! Wie heeft het mooiste en best werkende spel bedacht? 

Future Living: domotica programmeren

Een aantal woensdagochtenden staan bij het Technolab van Groot Goylant in het teken van domotica.Je gaat zelf iets programmeren waardoor dingen in een huis op afstand worden bestuurd. Bijvoorbeeld een raam gaat automatisch open, de verlichting springt aan of je programmeert een inbraakbeveiliging. Jouw ontwerp wordt gefotografeerd of gefilmd zodat je het ook thuis kan laten zien.

Bouw je eigen ruimtebasis: Space Mission

Op College de Brink kun je intussen ook kiezen voor een ruimtereis. Je gaat je eigen ruimtebasis programmeren in mBlock. Dat wordt dan een nieuwe plek om te leven. Maar wat maakt een planeet geschikt om op te leven? Jullie gaan op onderzoek uit hoe je leven op Mars mogelijk kunt maken.

Er staan nieuwe Technolab-workshops op het menu! - Maak Het Met Techniek